Neix la Barcelona New Economy Week, l’esdeveniment internacional per reactivar l’economia

La primera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), l’esdeveniment internacional organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) per reactivar l’economia i repensar com haurà de ser durant i després de la pandèmia de la covid-19, tindrà lloc del 6 al 9 d’octubre.

06/10/2020 15:44 h

Ajuntament de Barcelona

La Barcelona New Economy Week, un esdeveniment ideat durant l’estat d’alarma arran de la suspensió dels salons organitzats pel CZFB, té un format híbrid, presencial i virtual, pensat per poder-ne garantir la internacionalitat i mantenir la celebració malgrat les possibles restriccions provocades per la pandèmia.

Durant aquests quatre dies, hi participaran més de 300 experts, repartits en 120 sessions, 52 empreses emergents i 120 empreses, que exposaran els seus productes i serveis al BVillage, una mena d’estand virtual. A més, ja s’hi han registrat 9.000 persones de 91 països, el 90% de les quals hi assistiran de manera virtual.

La BNEW es pot seguir en línia des de qualsevol indret del món a través d’una plataforma digital creada especialment per a l’ocasió, que permet participar en les activitats programades i mantenir trobades digitals de treball en xarxa.

Generar noves oportunitats de negoci és, de fet, un dels grans objectius de l’esdeveniment, que s’adreça sobretot a empreses i professionals de cinc àrees econòmiques:

  • BNEW Logistics: per tractar la necessitat de promoure aliances publicoprivades per al desenvolupament del sector de la logística, el problema creixent de la ciberseguretat i el gran repte de la igualtat de gènere en els càrrecs directius.
  • BNEW Real Estate: aborda les necessitats del nou urbanisme, la falta d’habitatge assequible o el futur del sector hoteler i la restauració després de l’estat d’alarma.
  • BNEW eCommerce: gira entorn del canvi generacional i la influència que té en el consum, així com de la necessitat d’avançar cap a cadenes de subministrament circulars, col·laboratives i sostenibles.
  • BNEW Digital Industry: tracta temes com la fabricació en 3D, la intel·ligència artificial i robòtica, les dades massives (big data) i la internet de les coses (Internet of things) o la connectivitat global després de la pandèmia. També es debatrà sobre la importància de la creativitat en la nova economia o la indústria verda i l’impacte de la indústria 4.0 en els objectius de desenvolupament sostenible.
  • BNEW Economic Zones: per analitzar el paper de les zones econòmiques en la nova regionalització, la flexibilització dels processos duaners o el talent per mantenir i generar nova ocupació a les zones econòmiques.

La BNEW té el suport de Mobile World Capital, 22@ Network, Barcelona Tech City o Barcelona Activa, entre d’altres, i vol ser també un aparador del potencial de Barcelona en matèria d’emprenedoria, indústria 4.0, transformació digital, sostenibilitat, cultura, disseny i innovació.

Tot i que va ser pensat durant l’estat d’alarma i s’enfoca a fer front a la crisi de la covid-19, l’esdeveniment tindrà continuïtat en els propers anys i s’afegirà als altres que ja organitza el CZFB, el Saló Internacional de la Logística (SIL), l’edició llatinoamericana del SIL, l’eDelivery i el Barcelona Meeting Point (BMP).