Vehicles intel·ligents per reduir els accidents

El 90% dels accidents de trànsit són provocats per errors i distraccions dels conductors. Entre el 2019 i el 2021 s’instal·laran sistemes de conducció intel·ligents en 5.000 vehicles de flotes d’empreses públiques i privades que operen a la ciutat i a l’àrea metropolitana amb l’objectiu de reduir els accidents i protegir els col·lectius més vulnerables en els entorns urbans.

14/11/2018 17:16 h

Ajuntament de Barcelona

El 2017 a Barcelona es van registrar 9.430 accidents amb víctimes que van implicar 19.784 vehicles. Segons la Direcció General de Trànsit (DGT), el 90% dels accidents de trànsit són provocats per errors i distraccions dels conductors. Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat viària, l’Ajuntament ha signat un conveni amb la DGT per implantar sistemes intel·ligents de conducció segura en 5.000 vehicles d’empreses públiques i privades i en la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Es tracta d’una iniciativa pionera que ajudarà els conductors, mitjançant tecnologies de conducció connectada i automatitzada (ADAS), a reduir els errors i les distraccions com el control de velocitat, els sistemes de frenat autònoms o els dispositius de visió artificial.

Les dades recollides per aquests sistemes intel·ligents s’utilitzaran per detectar punts de risc a la ciutat i intervenir-hi a fi de garantir una mobilitat més segura de tots els col·lectius. També s’estudiaran mesures de discriminació positiva per als vehicles que incorporin sistemes actius de suport als conductors.

El conveni s’emmarca en el Pla de mobilitat urbana (2013-2018) i en el Pla local de seguretat viària per millorar la mobilitat sostenible i segura i reduir en un 50% el nombre de ferits i morts per accident de trànsit a la ciutat d’aquí al 2022. 

Etiquetes associades a la notícia