Enllestits els tràmits per renovar nous trams de la via Laietana i l’avinguda Meridiana

Aquest dimecres, en el marc d’una comissió de plenari conjunta, s’han aprovat definitivament els projectes executius de les obres del tram de la via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i el passeig de Colom i de l’avinguda Meridiana, entre Felip II i Fabra i Puig. D’aquesta manera, queden enllestits els tràmits que permetran continuar amb la renovació de totes dues vies en el mandat següent.

19/04/2023 12:53 h

Ajuntament de Barcelona

Les reurbanitzacions ja iniciades tenen l’objectiu de convertir els dos carrers en vies amb més verd i més espai per als vianants i la mobilitat sostenible, d’acord amb el pla Superilla Barcelona. Els projectes d’urbanització aprovats per als nous trams van en el mateix sentit.

Al segon tram de les obres de la via Laietana, entre la plaça d’Antoni Maura i el passeig de Colom, es preveu reubicar-hi els passos de vianants i  incrementar-ne l’amplada i renovar l’enllumenat de les façanes. També es redefiniran dos espais singulars: la plaça de l’Àngel i el conjunt que formen les places d’Idrissa Diallo i la de Correus.

A la Meridiana, entre Felip II i Fabra i Puig, es donarà continuïtat als trams ja renovats, amb dos carrils per a vehicles i un per a bus en cada sentit, un carril bici bidireccional central, voreres més amples i més arbrat i parterres. Hi destaca una zona àmplia central per a vianants a la meitat del tram i una millora de l’accés als busos interurbans entre Felip II i Garcilaso.