Acaben les obres de rehabilitació dels jardins de la Reina Victòria Eugènia, a la Gran Via

Els jardins de la Reina Victòria Eugènia, situats a la mitjana central de la gran via de les Corts Catalanes, entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia, han recuperat l’esperit original gràcies a l’actuació de rehabilitació que s’hi ha dut a terme. El projecte també ha permès renovar-hi l’arbrat, l’enllumenat i el paviment i desplaçar i ampliar el pas de vianants a l’altura del passeig de Gràcia, amb un flux de vianants molt important.

01/05/2022 11:21 h

Ajuntament de Barcelona

Aquests jardins, projectats ara fa un segle, van ser promoguts per Nicolau M. Rubió i Tudurí, director de Parcs Públics i Arbrat de l’Ajuntament de Barcelona entre el 1917 i el 1937. Rubió i Tudurí tenia la idea que aquest jardí, també anomenat jardí de les Quatre Copes, fos un espai verd que, sense interferir amb la circulació, oferís un espai de proximitat i de repòs i un jardí per als infants.

Així doncs, la rehabilitació ha tingut com a referència la geometria dels elements del projecte original: les quatre copes (escultures en forma d’urnes) i els parterres laterals (allà on hi havia els antics passos de vianants), que s’han ampliat i enjardinat.

Pel que fa als elements de mobiliari urbà, com ara els bancs, les quatre copes i la font de model Canaletes, amb una especial rellevància i valor patrimonial, s’han restaurat. El projecte també ha incorporat un punt de wifi i manté com a infraestructures destacades l’estació de Bicing i la boca del metro.

Les obres han tingut un cost total aproximat de 900.000 euros.

Etiquetes associades a la notícia