Acord amb el veïnat per començar la rehabilitació de les cases barates de Can Peguera

S’iniciarà una prova pilot per definir les actuacions necessàries i rehabilitar una illa de vuit habitatges de manera integral i, alhora, preservar les cases barates que caracteritzen el barri de Can Peguera, al districte de Nou Barris. Aquesta rehabilitació és un dels objectius prioritaris de l’Ajuntament de Barcelona per a la regeneració del barri.

01/11/2022 09:05 h

Ajuntament de Barcelona

El barri de Can Peguera és un dels últims exemples de cases barates que queden a la ciutat. Es van construir el 1929 com a habitatges per a les famílies d’obrers que van venir per a la Exposició Universal del 1029. Són 616 habitatges de planta baixa d’entre 40 i 60 m2 que es van construir amb l’objectiu de tenir una vida curta, però han restat en peu fins ara. L’Ajuntament de Barcelona vol preservar la memòria viva de les cases barates i alhora engegar un procés per rehabilitar-les i millorar l’espai públic, la mobilitat, els espais verds i els equipaments de Can Peguera.

Amb el veïnat s’ha acordat començar la rehabilitació de vuit cases ubicades a l’illa delimitada pels carrers de Bellcaire, Darnius, Espinauga i Cistellet. Es faran treballs previs, amb visites i inspeccions tècniques per definir les obres que es duran a terme a tota la illa. Per a la rehabilitació es destinarà prop d’un milió d’euros.

Obres al balcó d’equipaments

En el marc del Pla de barris del Turó de la Peira i Can Peguera, s’han iniciat les obres per millorar l’espai públic i l’accessibilitat d’una franja coneguda com el balcó d’equipaments, un espai de 7.500 m2, entre el carrer de Beret i l’Associació Juvenil Tronada i des del parc del Turó de la Peria fins al carrer de Vila-seca. Amb un pressupost de 4,1 milions d’euros, les actuacions milloraran la connexió i l’accessibilitat entre els barris de Can Peguera i del Turó de la Peira amb la construcció d’escales i la instal·lació d’un ascensor, i també es renovaran el mobiliari urbà, l’enllumenat i l’arbrat de la zona des d’una perspectiva de gènere.

Etiquetes associades a la notícia