Acord amb els restauradors del moll de Gregal perquè puguin continuar l’activitat provisionalment

A partir del 3 d’abril i fins que comencin les obres de transformació del moll de Gregal del Port Olímpic, els locals de restauració que s’hi ubiquen podran continuar amb l’activitat habitual. La reurbanització del port comporta un canvi del model de gestió que aposta per realçar l’entorn marítim, l’esport i la restauració de proximitat, sostenible i de qualitat.

05/03/2020 17:32 h

Ajuntament de Barcelona

L’acord amb el Gremi de Restauració preveu la cessió dels locals fins a l’inici de les obres, que es calcula que serà a partir del juliol, ja que les concessions dels locals que hi ha actualment al Port Olímpic s’acabaven el 2 d’abril de 2020.

Aquest acord és una de les primeres actuacions del procés de transformació global del Port Olímpic, que consisteix en la reforma integral de la infraestructura portuària: es guanyaran 48.000 metres quadrats d’espai ciutadà obert al mar i dedicat a activitats nàutiques populars. L’impuls municipal al nou projecte es produeix després que es formalitzés un acord amb la Generalitat de Catalunya que transfereix les competències de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament, i que serà plenament efectiu en l’àmbit administratiu a partir del 3 d’abril de 2020, per un període de 30 anys.

Com serà el nou Port Olímpic?

L’àmbit del Port Olímpic, fins ara dedicat a l’oci nocturn, es transformarà en un espai ciutadà de 48.000 metres quadrats amb el mar com a epicentre de l’activitat veïnal, econòmica, esportiva i divulgativa.

Quan començaran les obres?

Es preveu que la transformació urbanística del port comenci el juliol del 2020 amb les obres del dic de recer per solucionar els problemes d’ultrapassament de la infraestructura i millorar-ne la seguretat.

Consulteu el calendari previst d’obres.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades