Aprovada la segona fase de transformació del carrer de Cristóbal de Moura

La Comissió de Govern aprova inicialment el projecte de remodelació del segon tram del carrer de Cristóbal de Moura, després que a finals del 2019 es completés la primera fase. La transformació s’amplia amb 24.500 metres quadrats, més de 6.500 dels quals seran de verd urbà.

17/01/2021 10:49 h

Ajuntament de Barcelona

La transformació del carrer de Cristóbal de Moura en un eix verd i pacificat continuarà amb la segona fase de remodelació entre els carrers del Maresme i de Josep Pla, un pas més en la millora de la connexió dins el districte de Sant Martí i, concretament, a la zona del 22@.

La remodelació de la via, que ja es va iniciar amb la primera fase entre els carrers de Provençals i Fluvià, té com a objectiu final facilitar la mobilitat entre el parc del Centre del Poblenou, la rambla de Prim i el parc del Besòs, i que en un futur els 1,27 quilòmetres d’eix estiguin plenament pacificats.

Segona fase de transformació

Es preveu que les obres comencin al gener del 2022 i que en catorze mesos es completin els treballs, que s’executaran en una superfície de 24.500 metres quadrats, 6.528 dels quals correspondran a vegetació. El projecte inclou la construcció d’un gran espai central de 26 metres d’amplada amb zones d’estada i lleure i jocs infantils, dues voreres de 3,5 metres, un carril bici i un carril de servei.

Amb una inversió de 10,08 milions d’euros, el projecte també incorpora un sistema urbà de drenatge sostenible que permetrà recollir les aigües pluvials per regar els arbres i arbustos de l’entorn. A més, als carrers de Veneçuela, entre Josep Pla i Maresme, i de Puigcerdà, entre el mateix Cristóbal de Moura i Pallars, també es duran a terme treballs de renovació i pacificació.

Quan acabi la segona fase, la via haurà guanyat 10.000 metres quadrats de verd urbà i s’hi hauran renovat 512 metres de carrer.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades