Comença la regulació de les macrocuines per evitar que proliferin sense control

Suspesos els permisos per a nous establiments de plats preparats amb cuines industrials sense degustació. L’objectiu és evitar que les macrocuines proliferin sense control mentre s’elabora una normativa específica. Paral·lelament, un pla de xoc controlarà el compliment de la regulació vigent per minimitzar els efectes adversos que generen aquests negocis ara mateix.

26/03/2021 13:09 h

Ajuntament de Barcelona

Les macrocuines són cuines dedicades a fer comandes per repartir que no necessiten locals oberts al públic i s’instal·len en grans espais opacs.

Aquests negocis han crescut durant la pandèmia en barris com les Corts o Sant Martí, on han generat rebuig per part del veïnat.​

La regulació de les macrocuines pretén precisament garantir que aquests negocis s’ubiquin en espais de la ciutat on no generin molèsties al veïnat pel soroll, les olors i la congestió de l’espai públic que suposa el moviment constant del servei de repartiment.

Excepcions a la suspensió de llicències:

  • Caterings que funcionen com a activitat complementària als serveis escolars o hospitalaris.
  • Parcs de Collserola i Montjuïc, zones industrials de la Verneda i la Zona Franca i àmbits amb regulació específica.

Etiquetes associades a la notícia