Comença l’enderroc de l’edifici situat a l’espigó de Bac de Roda

L’edifici situat a l’espigó de Bac de Roda, entre les platges de la Mar Bella i la Nova Mar Bella, començarà a enderrocar-se els propers dies i alliberarà un espai de 537 metres quadrats. L’estructura es troba actualment en desús i en situació de degradació com a conseqüència del temporal Gloria, que va sacsejar la ciutat l’any 2020.

01/09/2022 17:02 h

Ajuntament de Barcelona

L’enderroc d’aquest edifici, que s’executa a través de Barcelona Cicle de l’Aigua, SA (BCASA), suposa una acció més d’adaptació al canvi climàtic que la ciutat de Barcelona ha d’adoptar per evitar afectacions més greus davant de possibles temporals.

Els treballs començaran el 5 de setembre, al final de la temporada alta de bany, per tal d’afectar el mínim possible els banyistes. Es preveu que les actuacions s’acabin al mes de desembre.

Una construcció dels Jocs Olímpics del 92

L’edifici que s’enderrocarà havia tingut usos de restaurant i es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i de la remodelació del litoral de Barcelona. La concessió per a la construcció i explotació d’aquest local, però, va caducar el juny del 2019. Els efectes del temporal Gloria van deixar l’estructura i la terrassa molt afectades. A més, l’agost del 2020, amb la instal·lació tancada, s’hi va produir un incendi. Davant d’aquests fets, la Direcció de Platges va procedir a netejar i tapiar l’edifici i a senyalitzar la zona per evitar-hi l’accés de persones.

L’enderroc complementarà també la transformació del futur passeig Marítim de la Mar Bella.

Etiquetes associades a la notícia