Comencen les obres de millora de la plaça d’armes del parc de la Ciutadella

Les obres de millora de la plaça d’armes del parc de la Ciutadella començaran dimarts, 16 de juny, i tenen una durada prevista de dotze mesos. L’objectiu de l’actuació és, d’una banda, recuperar el jardí històric, que està deteriorat, i tornar-lo a l’estat original, i de l’altra, millorar el drenatge d’aquesta zona del parc.

14/06/2020 11:44 h

Ajuntament de Barcelona

Les accions inclouran la reposició del sauló malmès i la col·locació de capes de grava. Pel que fa al verd, es milloraran els elements vegetals per recuperar les espècies originals a partir del projecte de Forestier. També se substituiran els encintats dels parterres per adequar-los a la cota corresponent, es millorarà la xarxa de reg automàtic i s’eliminaran alguns escocells de l’arbrat per mantenir el disseny original de la plaça.

Els treballs es faran en quatre fases i es preveu que s’acabin el juny del 2021. Es pretén minimitzar l’afectació a l’estacionament, i per això s’anirà afectant el carril de serveis a mesura que avancin les obres. Totes les fases de l’obra i afectacions es comunicaran i es coordinaran amb el Parlament de Catalunya, els Mossos d’Esquadra i l’Institut Verdaguer.

A més, s’aplicarà l’estratègia residu zero per aconseguir que tots els residus que es generin durant el procés s’integrin a la resta del parc.

El parc de la Ciutadella està catalogat com a jardí històric i declarat monument històric artístic des del 1951. La plaça d’armes n’és l’espai més emblemàtic i reflecteix amb fidelitat els jardins originals projectats per Jean-Claude Nicolas Forestier. En el centre del traçat rectangular de la plaça hi ha un estany ovalat envoltat d’arbres i arbustos de mida petita, i al mig de l’estany hi ha l’escultura Desconsol, obra de Josep Llimona.

Etiquetes associades a la notícia