El Cibernàrium torna a Nou Barris amb formació bàsica i especialitzada per reduir la bretxa digital

El nou espai té capacitat per formar simultàniament més de 100 persones i pretén també facilitar la millora professional, l’emprenedoria i la cerca d’oportunitats de feina

19/07/2021 10:45 h

Districte Nou Barris

El Cibernàrium torna a Nou Barris, on va iniciar la formació bàsica en digitalització per a persones sense aquests coneixements.

Ara, ho fa amb un doble objectiu: d’una banda, reduir la bretxa digital per garantir a les persones l’accés i els coneixements tecnològics necessaris per a la vida quotidiana en una societat digitalitzada (tràmits administratius, compra electrònica, relacions socials virtuals, entre d’altres); i, de l’altra, per potenciar les habilitats i competències digitals especialitzades de les persones que ja usen Internet habitualment, i facilitar-ne així la millora professional, l’emprenedoria i la cerca d’oportunitats de feina.

El nou espai a Nou Barris compta amb cinc aules equipades amb ordinadors, dispositius i pissarres digitals amb capacitat per formar simultàniament més de 100 persones. Així mateix, disposa d’espais habilitats amb connectivitat lliure per a ús propi i el networking. Estarà obert els dies laborables, de 9 a 20 hores, amb classes matí i tarda, tant de formació tecnològica bàsica com especialitzada.

Web per a inscripció als cursos: https://cibernarium.barcelonactiva.cat/formacions

L’obertura d’aquest nou espai suposa una ampliació del Cibernàrium, que manté la ubicació actual al 22@, on també s’imparteix part de l’oferta formativa especialitzada i els cursos de programació de la IT Academy.

Itineraris formatius

La formació bàsica que s’imparteix al nou Cibernàrium de Nou Barris és totalment pràctica i amb exemples reals, de curta durada, amb diferents horaris, personalitzada i amb tutories que permetin garantir l’aprenentatge dels col·lectius amb més dificultats. S’articula en tres itineraris formatius, cadascun d’ells integrat per diverses activitats:

  • Introducció a l’ordinador
  • Introducció als dispositius mòbils
  • Introducció a Internet i aplicacions per al dia a dia (amb qualsevol dispositiu)

La formació especialitzada s’imparteix repartida amb el Cibernàrium 22@, al Poblenou, i consta d’un programa regular de més de 360 activitats diferents que s’articulen en set blocs temàtics:

  • Internet i oci
  • Màrqueting i comunicació
  • Imatge Digital
  • Creació web
  • Informàtica i programació
  • TIC i Educació
  • Fabricació Digital i 3D

A més d’aquests oferta formativa regular, també s’ofereixen:

  • Cursos d’estiu (“e-Stiu TIC”): una oferta de més de 70 activitats, la majoria sobre recursos tecnològics aplicats al camp de l’educació, dirigits a mestres i professionals de la pedagogia. Algunes d’elles reconegudes amb el certificat d’hores de formació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
  • Activitats de divulgació tecnològica: Masterclass, conferències i esdeveniments per difondre el coneixement digital. Algunes articulades en cicles com Humanisme Digital, “Innodiàlegs” (xerrades sobre tecnologia i innovació) i Comunicació Digital (en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya)
  • Formació online: més de 100 activitats formatives en format e-learning, permanentment obertes, que qualsevol persona pot fer al ritme que requereixi i segons les seves necessitats

A més, al Parc Tecnològic de Barcelona Activa s’ubicarà també el projecte “42Barcelona”, una escola de digitalització especialitzada que segueix el model parisenc d’alta capacitació tecnològica École42, i que l’Ajuntament impulsa conjuntament amb la Generalitat, a través de Fundació Telefònica.

Etiquetes associades a la notícia