El nou Cibernàrium de Nou Barris ampliarà la formació tecnològica

El servei de divulgació i capacitació tecnològica gratuïta es reinstal·la amb el propòsit de reduir la bretxa digital i d’acostar les eines i els recursos al districte, que té uns indicadors socioeconòmics inferiors a la mitjana de la ciutat. És per això que a l’acte d’inauguració hi han assistit eixos comercials, associacions de veïns i entitats del territori, a més de persones que cursen activitats a l’equipament.

22/09/2021 15:45 h

Ajuntament de Barcelona

La nova ubicació estratègica per a les formacions digitals serà el Parc Tecnològic de Barcelona Activa, que inclourà el Campus de Programació 42 Barcelona, també gratuït, impulsat conjuntament amb la Fundació Telefònica, que vol obrir més portes al mercat laboral.

Actualment al parc hi operen 40 companyies amb 270 professionals del món de l’enginyeria i les TIC. També s’hi ofereixen un servei de prototipatge empresarial i d’innovació i un ateneu de fabricació digital, i es promouen les vocacions cientificotecnològiques, especialment al districte.

El Cibernàrium 22@ (MediaTIC, al districte de Sant Martí) i la xarxa de biblioteques de la ciutat, a través de les antenes, també continuaran oferint formacions virtuals i presencials. Des de l’esclat de la pandèmia, el servei ha incrementat el nombre de persones ateses: enguany prop de 13.000 persones han participat en més de 3.500 activitats.

Digitalització progressiva per reduir les diferències territorials 

Aquesta implementació suposa un nou impuls al Pla de desenvolupament econòmic de Nou Barris. Es vol donar eines a la ciutadania tant per a la millora professional com per a la digitalització progressiva de la majoria d’aspectes de la vida diària (gestions, serveis, comerç i oci).

Segons l’estudi “La bretxa digital a la ciutat de Barcelona”, de desembre del 2020, durant el confinament el 56% de les persones que viuen en zones de renda baixa no van poder teletreballar i un 25% dels nens i nenes no van poder seguir els estudis telemàticament. També mostra que hi ha diferències territorials i socioeconòmiques importants, de fins a un 34%, en l’ús de les TIC segons la zona de la ciutat.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia