Els infants de Sant Andreu estrenen una àrea de jocs!

Ja està oberta l’àrea de jocs infantils del parc d’Antoni Santiburcio, al barri de Sant Andreu de Palomar, una obra que ha suposat una inversió de prop de tres milions d’euros i deixa pràcticament enllestida la creació de nous espais verds a les antigues Casernes de Sant Andreu.

03/07/2020 14:06 h

Ajuntament de Barcelona

Amb una superfície de 22.000 metres quadrats, el nou parc on se situa la nova àrea de jocs infantils s’ha convertit en la zona verda més gran del barri de Sant Andreu de Palomar.

La nova àrea infantil té jocs per a infants d’1 a 12 anys, la majoria adaptats. La posada en servei d’aquesta àrea correspon a la segona fase del projecte del parc d’Antoni Santiburcio, que ja havia obert una primera part d’una superfície de 6.706 metres quadrats, amb diferents espais amb zones d’estada, una esplanada, un parterre aromàtic, una zona arbrada i àrees d’exercici per a joves i gent gran, així com unes fonts ornamentals. També s’hi van plantar arbusts i vegetació entapissant.

La nova zona de jocs infantils és una instal·lació feta amb els nous criteris del Pla del joc a l’espai públic, que es va presentar el febrer del 2019.

Més habitatge públic

El procés de transformació de les antigues Casernes de Sant Andreu segueix avançant en altres espais d’aquest àmbit. També es preveu construir habitatge públic i equipaments als terrenys que van quedar lliures després de l’enderroc de les antigues casernes. El consistori està licitant les obres de construcció dels edificis anomenats C, A i J.

El bloc C és un edifici que inclou 152 habitatges dotacionals i un equipament públic on s’ubicarà l’Espai Jove Jaume Oller. L’edifici A tindrà 84 habitatges destinats a lloguer social i l’edifici J es destinarà a lloguer per a joves, amb un total de 60 habitatges. A més, la planta baixa d’aquest edifici es reservarà per a una escola bressol municipal.

 

Etiquetes associades a la notícia