El monument ‘La sardana’, de Montjuïc, torna a lluir

S’acaba la rehabilitació de l’escultura històrica ‘La sardana’, situada a la plaça homònima de Montjuïc, que va ser objecte d’actes vandàlics l’octubre del 2020: algunes parts es van trencar i unes altres van desaparèixer. L’actuació ha tingut un pressupost de 28.500 euros.

14/03/2022 14:24 h

Ajuntament de Barcelona

L’escultor Abel Vallhonesta s’ha encarregat de la rehabilitació: ha reparat els dos conjunts de braços i mans originals que es van poder recuperar i ha reproduït els sis conjunts que no s’han trobat. Gràcies a documents i fotografies, s’han pogut elaborar models de fang, motlles i models de guix per fer les rèpliques de pedra que s’han col·locat al monument. També s’han reparat les fissures i s’han reintegrat petits elements de l’escultura amb materials adequats, i s’ha netejat el conjunt per uniformar-ne l’aspecte. 

Un monument amb més de mig segle d’història

La sardana és obra de l’escultor Josep Cañas, amb la col·laboració de Carles Amadon. Esculpida en pedra calcària d’Ulldecona, representa quatre parelles de la Colla Sardanista Violetes del Bosc, i es va inaugurar el 1966 a l’entrada del Parc d’Atraccions de Montjuïc. El 1984 es va restaurar i anys després també es va haver de reparar a causa de diversos actes vandàlics. 

Etiquetes associades a la notícia