Espai Boqueria, la nova sala de formació i divulgació per apropar el mercat al veïnat

El mercat més gran de Barcelona estrena l’Espai Boqueria, una nova sala de 50 metres quadrats i parets de vidre per fer-hi activitats de divulgació i formació interactuant amb la resta del mercat. Neix amb la voluntat de ser un punt de trobada entre el veïnat i els professionals de la gastronomia.

02/10/2020 14:43 h

Ajuntament de Barcelona

El nou espai està dirigit als veïns i veïnes de Barcelona, per apropar-los encara més al mercat, i als paradistes i restauradors de la ciutat, perquè puguin utilitzar-lo com un escenari per donar a conèixer les novetats en productes i elaboracions.

La sala, que tindrà una programació anual pròpia, amb tot tipus d’activitats, com formacions, tallers, presentacions, xerrades o debats, entre d’altres, està pensada com un espai al servei de la ciutadania i obert a tota la ciutat, des d’escoles i entitats cíviques i socials fins a empreses i altres institucions que vulguin fer-hi activitats. De la gestió diària del mercat se n’encarregarà l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria.

L’Espai Boqueria està situat a l’antiga illa del peix, al costat del carrer de la Morera, on es van enderrocar les catorze parades que havien quedat buides per poder construir aquesta sala. És una acció més en l’estratègia d’esponjament de la Boqueria amb la idea de crear places dins les places i fer del mercat un espai més amable i confortable perquè el veïnat hi vagi a comprar quotidianament.

La inauguració d’aquest espai és el tret de sortida per a la represa de la celebració del 180è aniversari del mercat, que s’havia de celebrar des de principis d’any però es va aturar per l’entrada en vigor del decret d’alarma per la covid-19. Totes les activitats, que s’han hagut d’adaptar a la nova realitat i requereixen inscripció prèvia, es poden consultar al web de l’aniversari de la Boqueria.