Habitatges i equipaments a l’antic Hotel Buenos Aires

L’antic Hotel Buenos Aires, al districte de Sarrià - Sant Gervasi, s’expropiarà per crear-hi habitatges dotacionals i equipaments. El projecte, que respon a una reivindicació veïnal històrica, servirà per protegir el singular edifici, que és una icona del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes.

14/07/2020 18:38 h

Ajuntament de Barcelona

El pla preveu preservar l’edifici existent i construir-ne un de nou a l’àmbit de l’immoble. Entre tots dos inclouran 37 habitatges protegits i a preu assequible per a col·lectius vulnerables, sobretot per a gent gran i persones joves, en un barri en què hi ha manca de pisos públics de lloguer.

A la planta baixa de l’edifici històric s’habilitaran també equipaments de barri, que es consensuaran amb el veïnat i les entitats dels entorns.

L’expropiació tindrà un valor de 3,5 milions d’euros.

Icona arquitectònica

L’antic Hotel Buenos Aires, que s’havia projectat l’any 1885 com a fonda, es va convertir en un hotel el 1909, després d’una reforma de Jeroni Granell que li va donar la imatge que té actualment.

Avui en dia conserva gairebé intactes els acabats originals amb ceràmica vidriada en sostres i arrimadors, vitralls de colors als coronaments dels balcons, paviments de mosaic ornamental i llums de ferro forjat i vidre de colors.​

El nou pla protegirà i mantindrà la singularitat de l’edifici.

 

 

Etiquetes associades a la notícia