La Magòria del futur: equipaments, habitatge, esport i zones verdes

De frontera entre barris a nou gran centre veïnal amb equipaments sanitaris, habitatge a preu assequible, més de 5.000 metres quadrats de verd i una gran àrea esportiva. El veïnat ha tingut l’última paraula per decidir el projecte que transformarà l’antiga estació de ferrocarril: “Campus Magòria: Connecta 4”.

06/03/2020 16:16 h

Ajuntament de Barcelona

L’àmbit, de 20.000 metres quadrats, reforçarà els serveis de la Bordeta, Hostafrancs i la Font de la Guatlla i millorarà la connexió entre aquests barris, que històricament han estat fracturats per la Magòria.

Pol d’equipaments esportius

L’històric camp de futbol es recuperarà i serà el centre d’aquest nou àmbit. A més, es construirà un pavelló poliesportiu amb pistes de bàsquet, futbol sala i handbol que tindrà un camp de futbol set a la coberta, i s’hi instal·laran setze pistes de petanca.

Reforç de l’atenció sanitària

A la nova Magòria hi haurà un hospital sociosanitari amb 261 llits per atendre pacients crònics, subaguts, de cures pal·liatives i de llarga estada, i addiccions cròniques.

També es posarà en marxa un centre d’urgències i d’atenció primària, que obrirà les 24 hores els 365 dies l’any.

Tots dos equipaments complementaran el CAP Bordeta-Magòria.

Habitatge a preu assequible

L’àmbit de la Magòria tindrà un edifici amb 150 habitatges de lloguer a preu assequible per a persones grans o en situació de vulnerabilitat. Aquest espai complementarà l’oferta d’habitatge de Cant Batlló; en total sumaran 441 pisos públics.

Més de 5.000 metres quadrats de verd

La Magòria del futur tindrà diverses zones verdes, com espais enjardinats i una coberta amb vegetació a l’edifici d’habitatges per a l’ús del veïnat.

La prioritat és preservar l’arbrat que hi ha a la zona, garantir la biodiversitat d’espècies mediterrànies i procurar que hi hagi espais d’ombra i de sol, per protegir de la calor a l’estiu i del fred a l’hivern.

A partir del projecte guanyador del concurs d’idees s’elaborarà un nou pla urbanístic que inclogui els detalls de la transformació. Es preveu que l’any vinent estigui aprovat i que les obres comencin el 2023.

Etiquetes associades a la notícia