La rambla del Raval amplia l’espai veïnal i el verd urbà

La remodelació de la rambla del Raval, la plaça de Vázquez Montalbán i la plaça de Salvador Seguí afavorirà l’ús veïnal amb més espais per a joves i gent gran, noves zones de joc infantil i l’ampliació de verd urbà. L’actuació, que s’ha definit amb el veïnat en un procés participatiu, comença el mes de març i s’allargarà fins a l’estiu.

02/01/2019 17:00 h

Redacció

La reurbanització forma part del Pla de barris del Raval sud i Gòtic sud i té l’objectiu de millorar la vida quotidiana dels veïns i les veïnes, evitar un ús excloent de l’espai públic i millorar la connexió de la rambla i les dues places.

El projecte ha estat dissenyat per l’estudi Vora Arquitectura i té un pressupost d’1,3 milions d’euros.

Una rambla amb més vida

L’actuació a la rambla del Raval preveu eixamplar la part central a banda i banda, reordenar i ampliar el mobiliari urbà, i nous espais verds per potenciar el seu caràcter de punt de trobada veïnal.

A més, es construiran quatre parterres destinats a usos juvenils, un d’específic per al procés participatiu KN60lab, que ha de definir el futur espai de joves de Can Seixanta, noves zones per a jocs infantils i àmbits d’ús polivalent.

D’altra banda, l’escultura del Gat, de Botero, es traslladarà a la zona central de la rambla per donar-li més protagonisme, s’instal·larà una font i es canviarà la il·luminació de tot l’àmbit.

Pel que fa a la mobilitat, es modificaran els passos de vianants a les rotondes nord i sud per millorar-ne la seguretat, i s’habilitaran els carrers de Maria Aurèlia Capmany i Sant Oleguer com a vies pedalables compartides amb el vehicle privat.

Canvi d’imatge a la plaça de Vázquez Montalbán

La remodelació de la plaça de Vázquez Montalbán pretén donar-li identitat pròpia i fomentar l’ús de l’espai, ara poc utilitzat pel seu caràcter dur i poc amable.

En concret, es crearà un paisatge de muntanyetes de terra, s’hi generaran zones d’ombra i s’ampliarà el nombre de cadires. Per incentivar-hi les activitats, es pintaran jocs sobre el paviment, com una pista de bàdminton, i s’hi col·locaran taules de ping-pong i fut-toc.

A més, es millorarà la il·luminació del pas cobert sota l’edifici de la UGT, que connecta la rambla del Raval amb la plaça de Salvador Seguí.

Més verd i jocs a Salvador Seguí

A la plaça de Salvador Seguí s’ampliarà l’espai de jocs amb una àrea lúdica per a nens i nenes de 0 a 12 anys amb muntanyetes de cautxú amb elements de joc incorporats.

A més, es plantarà un nou parterre amb vegetació i es col·locaran noves cadires per crear-hi zones d’estada.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades