L’activista veïnal Emília Llorca ja té el seu carrer al barri de la Barceloneta

L’any 2009 el barri de la Barceloneta va perdre una de les referents del moviment veïnal. Dotze anys més tard, el nom d’Emília Llorca ocupa un espai d’honor al nomenclàtor barceloní. El carrer de l’Almirall Aixada passa a ser el carrer d’Emília Llorca Martín.

14/04/2021 16:40 h

Ajuntament de Barcelona

L’Emiliona, com era coneguda, va passar la seva vida impregnant-se de l’associacionisme del barri. Des de la Comissió de Festes del Carrer dels Pescadors, on vivia, va contribuir a l’organització i recuperació de festes, com la de l’Enterrament de la Sardina o la Castanyada. Amb el temps, però, va començar a involucrar-se en els problemes que afectaven els veïns i veïnes del barri.

De lluita veïnal en lluita veïnal, Emília Llorca va tenir un paper cabdal en la creació, l’any 2005, de l’Associació de Veïns de l’Òstia, una plataforma que va néixer per fer front a l’especulació immobiliària que expulsava el veïnat del barri. La mobilització també va ser clau per aturar el Pla d’ascensors, aprovat el 2007.

Emília Llorca va morir el 8 de desembre de 2009.

Més noms de dones als carrers per celebrar la Primavera Republicana

L’acte d’inauguració del carrer d’Emília Llorca Martín s’ha celebrat en el marc de la Primavera Republicana, que enguany recorda el 90 aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola i que té lloc del 13 al 18 d’abril amb un programa d’activitats per celebrar els valors del republicanisme a la ciutat.

El canvi al nomenclàtor representa un pas més en l’estratègia municipal per visibilitzar en els noms dels carrers i places les dones que han deixat empremta a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia