Acord per fer de l’entorn del Camp Nou un gran espai públic obert

La transformació convertirà la zona que envolta l’estadi en un nou espai sense barreres integrat al barri, amb 32.000 metres quadrats de verd urbà i un nou model de mobilitat per millorar la convivència els dies de partit. L’acord de ciutat, que s’ha treballat juntament amb el veïnat, el FC Barcelona i els grups municipals, no comportarà cap despesa per a la ciutat, ja que el cost de la intervenció l’assumirà íntegrament el FC Barcelona. El pla urbanístic es votarà en el Ple municipal del 27 d’abril.

12/04/2018 19:25 h

Ajuntament de Barcelona

VÍDEO. Ada Colau: “Aquest és un acord de ciutat històric per transformar l’entorn del Camp Nou en un espai de ciutat obert al barri. Quan som capaços de posar Barcelona per davant de tot, la ciutat hi surt guanyant.”

L’entorn del Camp Nou passarà de ser un espai tancat i opac que fragmenta el barri a un espai obert i amable amb els veïns i les veïnes, amb zones verdes i d’esbarjo. Amb el nou planejament urbanístic es guanyaran 14.600 metres quadrats d’ús públic, 23.000 de verd urbà i 1.500 per a equipaments esportius municipals.

La reordenació viària i un nou model de mobilitat permetran alliberar l’espai en superfície per destinar-lo a usos ciutadans. En concret, se soterrarà l’actual aparcament de cotxes i motos, que mantindrà les places actuals (3.200 i 1.000 respectivament), se n’hi inclouran 700 per a bicicletes i s’hi habilitaran cinquanta places d’aparcament soterrat per a autobusos.

A més, es reurbanitzaran els carrers de l’entorn i s’implantaran quatre nous carrils bici als carrers d’Arístides Maillol i de la Maternitat i a les avingudes del Doctor Marañón i de Joan XXIII.

Més espai públic sense cost per a la ciutat

El cost d’aquesta transformació urbanística l’assumirà íntegrament el FC Barcelona, i per tant, no comportarà cap despesa per a la ciutat. A més, l’Ajuntament ingressarà 6 milions d’euros derivats de l’aprofitament urbanístic dels usos dels espais privats del club, que es destinaran a nous equipaments i serveis per al barri.

D’altra banda, el FC Barcelona també contribuirà al finançament del transport públic de tota la zona amb 173.491 euros.

Una reivindicació veïnal històrica

La reurbanització de l’entorn del Camp Nou per convertir-lo en un espai de ciutat ha estat una reivindicació històrica dels veïns i les veïnes de les Corts.

La comissió de seguiment creada el 2016 per treballar el projecte i el procés de participació ciutadana que es va posar en marxa els primers mesos de l’any passat van donar com a resultat una primera proposta que s’ha continuat treballant amb el veïnat, el club i els grups municipals fins a arribar al pla actual, més consensuat i més plural.

L’acord de ciutat s’haurà d’aprovar definitivament al Ple municipal del 27 d’abril abans de passar a la Generalitat, el darrer tràmit previ abans de començar les obres.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades