L’escultura ‘Himne, mite i paradís 2019-2021’ s’uneix a la Col·lecció d’Art Públic municipal

Els jardins de Ca l’Aranyó, reurbanitzats recentment, a Sant Martí, ja llueixen l’escultura ‘Himne, mite i paradís 2019-2021’, de Susana Solano. La peça s’uneix així al gran nombre d’obres de la Col·lecció d’Art Públic municipal de Barcelona. Però com es decideix quines peces en formaran part? Qui fa les peticions? Us ho expliquem en aquest article.

16/07/2021 17:14 h

Ajuntament de Barcelona

Com l’escultura Himne, mite i paradís, de Ca l’Aranyó, totes les peces artístiques que es col·loquen a l’espai públic estan sotmeses a un procés determinat. El Consell Assessor d’Art Públic atén peticions diverses, en general dels districtes o de particulars, les estudia i exposa el seu criteri per validar-les o rebutjar-les. La Carta de Barcelona, a més, preveu que l’1% del pressupost de les urbanitzacions es destini a aquestes qüestions.

Pel que fa a l’obra de Susana Solano, que ja llueix a Ca l’Aranyó com a part del projecte de reurbanització, va ser una proposta de l’arquitecte que duia a terme el projecte, Víctor Rahola. El 9 de juliol de 2019, el Consell Assessor d’Art Públic va demanar a l’arquitecte un projecte específic d’escultura que detallés com s’articularia l’espai, per tal de valorar-lo.

Va ser aleshores quan, juntament amb la directora de Serveis de Projectes i Obres de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, van presentar l’obra Himne, mite i paradís. El Consell Assessor va valorar positivament la proposta escultòrica de Susana Solano.

Un obelisc modern al centre de Ca l’Aranyó

Dins l’espai verd que forma el projecte de reurbanització de Ca l’Aranyó hi ha una gran superfície central que l’organitza. Himne, mite i paradís s’alça com un element de referència, un obelisc modern, segons va explicar Rahola. L’escultura, que ja forma part de la Col·lecció d’Art Públic municipal, té unes dimensions de 440 × 420 × 219 cm, és semitransparent, tancada i revestida de teixit metàl·lic en acer inoxidable.

El cost de l’escultura (69.510,04 euros) correspon a una part del pressupost de la urbanització de Ca l’Aranyó.

Etiquetes associades a la notícia