Més de dos mil infants i joves participen en les activitats de lleure gratuïtes del Pla de Barris

A Sant Martí destaquen els Casals BAOBAB, que s'han desenvolupat durant el mes d'agost als barris del Besòs i el Maresme i de la Verneda i la Pau

31/08/2021 13:50 h

Ajuntament de Barcelona

Els Casals Baobab  tenen una gran demanda, s’hi han inscrit a tota la ciutat gairebé nou-cents nois i noies, d’entre 4 i 12 anys. A Sant Martí, aquests Casals s’han organitzat a les escoles Prim i Els Horts.

El Baobab, organitzat conjuntament amb l’Institut Municipal d’Educació, és gratuït, dona protagonisme als nens i les nenes que han de desenvolupar un projecte al barri, inclou el servei de menjador i disposa d’un equip de monitoratge de 63 joves, la gran part dels quals estan vinculats a l’associacionisme educatiu. A més, també disposa d’un equip de vetlladors i vetlladores per als infants amb necessitats educatives especials.

El Bibliocasal

Amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura des d’un vessant lúdic, durant l’agost i la primera quinzena de setembre s’organitza també el Bibliocasal: una programació dissenyada per vuit biblioteques de la ciutat que ha ofert 720 places per a infants d’entre 6 i 12 anys. També han tornat aquest estiu les activitats obertes a l’espai públic.

La crisi social generada per la covid-19 ha evidenciat la necessitat de garantir el dret a les activitats de lleure dels infants i joves dels barris de la ciutat on aquestes necessitats no estan a l’abast de bona part del veïnat. Les activitats s’han definit d’acord amb les necessitats dels barris i dels veïns i veïnes, i el Pla de barris hi destina un milió d’euros.

Etiquetes associades a la notícia