Més protecció al comerç de barri dels entorns del carrer de Girona

El nou pla d’usos dels entorns del carrer de Girona i del Mercat de la Concepció, al districte de l’Eixample, preservarà el comerç de barri i de proximitat garantint l’equilibri entre els comerços que hi ha actualment i evitant la concentració de locals destinats a l’oci, la restauració i els serveis. 

02/02/2020 10:06 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu d’aquest pla especial urbanístic és evitar la proliferació descontrolada d’establiments de concurrència pública als entorns del Mercat de la Concepció i al mateix carrer de Girona, que, en el marc del programa de les superilles, es transformarà en un eix verd, pacificat i d’ús comunitari.

La regulació vol evitar la gentrificació, preservar el comerç local i de proximitat i protegir l’espai urbà i la convivència ciutadana.

Regulació dels nous establiments

L’àrea regulada està delimitada pels carrers de Roger de Llúria i de Còrsega, el passeig de Sant Joan, la ronda de Sant Pere i el carrer de Pau Claris, fins al límit amb la plaça d’Urquinaona.

El pla regula les activitats segons la situació en què es troben en relació amb els habitatges, els equipaments i els altres establiments i tenint en compte la densitat i la distància dels espais, i limita les superfícies màximes i mínimes dels locals. Basant-se en aquests paràmetres, estableix les indicacions següents:

No s’admeten: 

  • Activitats relacionades amb els jocs d’atzar.
  • Activitats relacionades amb la pornografia i la prostitució.
  • Establiments que disposin de màquines expenedores d’aliments.
  • Magatzems temporals.

S’admeten les activitats següents, amb condicions: 

  • Establiments destinats a jocs recreatius i jocs esportius: els establiments han de tenir una superfície mínima de 500 metres quadrats i hi ha d’haver una distància de 400 metres entre activitats del mateix tipus.
  • Bars musicals i establiments de restauració, botigues de convivència i comerç alimentari amb degustació: només es permeten un màxim de 5 establiments del mateix tipus en un radi de 50 metres i un màxim de 18 establiments que puguin tenir un impacte similar en un radi de 100 metres.
  • Exposició i venda o lloguer de bicicletes, motocicletes i exposició i venda o lloguer de vehicles de mobilitat personal: els establiments han de tenir una superfície mínima de 100 metres quadrats i màxima de 500 metres quadrats.

Aquest nou pla d’usos dels entorns del carrer de Girona s’ha aprovat inicialment a la Comissió de Govern i ara comença a tramitar-se. Mentre no s’aprovi definitivament, queden suspeses les llicències de les activitats de concurrència pública i les vinculades a l’oci i l’alimentació.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades