Pla per protegir el comerç de proximitat a la Superilla Barcelona

Amb la voluntat de protegir el comerç de proximitat i la mixtura d’usos en els futurs eixos verds i places de la Superilla Barcelona, s’inicia l’elaboració d’un nou pla d’usos que reguli les activitats de concurrència pública dels primers quatre eixos verds (Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell) i de les les quatre places (a les cruïlles del carrer del Consell de Cent amb Rocafort, Enric Granados, Comte Borrell i Girona).

12/03/2021 12:32 h

Ajuntament de Barcelona

Per evitar canvis d’usos de l’àmbit mentre es redacta el nou pla, se suspèn un any la concessió de llicències i permisos d’obres d’activitats vinculades a l’oci musical, la restauració i el comerç alimentari a les parcel·les confrontants amb el carrer del Consell de Cent entre Vilamarí i Roger de Llúria; al carrer de Rocafort entre l’avinguda de Roma i la Gran Via de les Corts Catalanes; al carrer del Comte Borrell entre l’avinguda de Roma i la Gran Via de les Corts Catalanes, i al tram del carrer d’Enric Granados entre la plaça del Doctor Letamendi i el carrer del Consell de Cent. A més, cal tenir en compte que a l’entorn del carrer de Girona ja hi ha en marxa un pla d’usos específic que ordena les activitats de concurrència pública, comerços alimentaris i altres establiments.

A principis de març es van escollir les propostes guanyadores dels concursos públics per a la reforma de quatre eixos i quatre places, i els estudis guanyadors ja treballen en la definició del model final. La fase següent serà la redacció de projectes, i es preveu que les obres puguin començar el juny del 2022.

Notícies relacionades