Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 23 de desembre de 2021

El Ple del Consell Municipal del mes de desembre ha aprovat tres propostes: la presentada per ERC, en defensa de la immersió lingüística, la de J×Cat, que reclama una ampliació de les zones considerades turístiques, i la de BCN Canvi, que demana un informe sobre els nivells de trànsit i contaminació del 2021. Les propostes del PSC, Cs i el PP s’han rebutjat.

23/12/2021 16:43 h

Ajuntament de Barcelona

La proposta de Barcelona pel Canvi, l’única sense contingut de declaració institucional, ha instat el Govern municipal a presentar un informe relatiu a l’evolució dels nivells de trànsit i contaminació a la ciutat durant l’any 2021. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Les propostes d’ERC, el PSC, Cs i el PP, totes amb contingut de declaració institucional, han tractat el mateix tema, el model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya, i s’han debatut conjuntament.

Esquerra Republicana de Catalunya reivindica la vigència del mètode d’immersió lingüística com a eina de cohesió social i garantia de l’assoliment efectiu dels nivells d’aprenentatge previstos en els currículums educatius, i rebutja els intents polítics i partidistes d’introduir un conflicte lingüístic. S’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú i J×Cat, els vots contraris de Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i l’abstenció del PSC.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha reclamat continuar defensant el foment, la protecció i l’impuls de la llengua catalana en el conjunt de la societat i, concretament, la preservació del català com a llengua vehicular del sistema educatiu de Catalunya, sense excloure’n el castellà. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables del PSC, BCN Canvi i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC, J×Cat i Cs i l’abstenció de BComú i el PP.

La proposta de Ciutadans ha instat el Govern de la Generalitat a treballar per promoure un sistema d’ensenyament trilingüe i a fer complir, conjuntament amb el Govern d’Espanya, les resolucions judicials favorables a l’ensenyament en castellà, amb un mínim del 25%. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables de Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i els vots contraris d’ERC, BComú, el PSC i J×Cat.

El Partit Popular ha denunciat i condemnat la campanya d’assetjament i amenaces contra un menor de 5 anys i la seva família a Canet de Mar, a qui mostra el seu suport, solidaritat i proximitat. Aquesta proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables del PSC, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i els vots contraris d’ERC, BComú i J×Cat.

També ha tingut contingut de declaració la proposta presentada per Junts per Catalunya a favor de modificar la qualificació de diverses zones de Barcelona com a turístiques perquè els comerços de les zones ZE-1 i ZE-2 puguin obrir del 15/05 al 15/09, de 12.00 a 20.00 hores, els diumenges i festius. S’ha aprovat amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita, cap vot contrari i l’abstenció d’ERC, BComú i el PSC.