Recursos per impulsar negocis i projectes emprenedors i d’economia social i solidària de Barcelona

Consulteu els serveis municipals que ofereixen suport i assessorament al teixit empresarial de la ciutat. La majoria dels recursos es concentren als diferents equipaments que Barcelona Activa té als districtes.

02/02/2021 11:01 h

Ajuntament de Barcelona

Al web “Barcelona mai s’atura” trobareu tota la informació sobre la reactivació econòmica a la ciutat per a empreses emergents, emprenedoria i nova economia. Destaquen els apartats amb informació actualitzada sobre ajuts econòmics, assessorament i formació.

Foment de l’ocupació

“Crea feina, Barcelona”. Aquest programa ofereix ajuts de 5.000 euros per contractar persones en situació d’atur i empadronades a la ciutat de Barcelona. Els contractes han de ser d’un mínim de sis mesos (o indefinits) i a jornada completa. Les empreses interessades poden presentar les sol·licituds fins al 30 de juny de 2021. Més informació al web de “Crea feina, Barcelona”.

Beques Mercabarna. Mercabarna atorga ajuts de 5.700 euros a empreses alimentàries o florals que contractin joves acabats de titular en centres públics o professionals o formats a Mercabarna i en situació d’atur. Enguany el programa està obert també a totes les botigues detallistes ubicades al carrer o als mercats municipals de la ciutat de Barcelona. Més informació al web de Mercabarna.

Gestió del Talent. Servei d’acompanyament a empreses de Barcelona Activa durant tot el procés de cerca i de contractació de personal, des de la identificació de vacants fins a la cerca de talent, la preselecció i l’enviament de candidatures. Més informació al web d’empreses de Barcelona Activa.

Recursos de finançament

Servei de suport en la recerca de finançament. Assessorament a empreses, entitats i persones treballadores autònomes en la cerca de recursos financers, públics o privats, necessaris per tirar endavant un negoci, un projecte o una iniciativa. Més informació al web d’empreses de Barcelona Activa.

“Barcelona accelera”. Fons de capital de risc per impulsar la inversió en projectes emprenedors de la ciutat. Les entitats de capital de risc seleccionades invertiran en empreses de nova creació que formin part d’algun dels sectors estratègics inclosos en l’agenda Green Deal: economia digital, indústries creatives, economia verda, indústria 4.0, salut i bio, esport i tecnologia en l’esport, alimentació i tecnologia alimentària, i economia blava. Més informació al web d’empreses de Barcelona Activa.

Foment d’iniciatives emprenedores

Espais d’incubació. Barcelona Activa té cinc entorns especialitzats per impulsar projectes emprenedors.

  • Incubadora d’empreses Glòries: un espai per ajudar empreses de nova creació, de menys de cinc anys, ubicades a Barcelona.
  • Incubadora Almogàvers: espai adreçat al desenvolupament de noves empreses de l’entorn d’entitats publicoprivades.
  • Incubadora MediaTIC: un espai especialitzat per donar suport a empreses d’alt impacte tecnològic.
  • Parc Tecnològic: la part més important del Parc Tecnològic és el Centre d’Empreses Tecnològiques, un espai que promou i impulsa un creixement empresarial tecnològic i responsable.
  • La InnoBadora: servei ubicat a InnoBA, el Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona, per a projectes d’innovació socioeconòmica que volen desenvolupar-se en un entorn col·laboratiu.

Assessorament a projectes d’economia social i solidària. InnoBa ofereix acompanyament per impulsar projectes socioeconòmics en l’àmbit de l’economia social i solidària. Més informació a l’apartat web d’emprenedoria de Barcelona Activa.

Servei de Suport al Prototipatge Empresarial. El Parc Tecnològic ofereix aquest servei per acompanyar les empreses i les persones emprenedores en totes les fases del procés de prototipatge. Més informació al web d’empreses de Barcelona Activa.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia