Reforç d’estiu dels serveis de neteja i manteniment dels parcs i jardins

Un total de 152 operaris i operàries se sumen al dispositiu de neteja habitual i 45 persones s'incorporen a les brigades de manteniment del verd de la ciutat.

26/07/2021 15:25 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest reforç dels serveis de neteja s’aplicarà fins al 30 de setembre per tota la ciutat i especialment en els punts més cèntrics, com ara platges (sobretot a les nits), places, parcs, espais verds i zones d’ús més intensiu als barris.

A més, també s’ampliarà la cobertura del dispositiu en els moments del dia amb més presència de persones a l’espai públic, és a dir, a la tarda i la nit, així com en espais d’estada concorreguts, com per exemple a la zona litoral i als barris de la Verneda i Sant Martí de Provençals.

Conservació del verd i les platges

Aquest estiu també es reforçaran els equips de parcs i jardins als deu districtes de la ciutat, que s’ocuparan de la sega d’espais verds, l’eliminació de vegetació seca i el reg de zones verdes i arbrat viari.

Pel que fa a les platges hi haurà un dispositiu específic amb deu equips de treball, dos equips més de neteja i buidat de papereres i una neteja intensiva amb tractor i garbelladora a la matinada.

A més, es reforçarà la coordinació amb la Guàrdia Urbana en els operatius nocturns de neteja a la zona de platges i als espais de què fa més ús la ciutadania.

L’ampliació de la cobertura durant els mesos de més calor dels serveis de neteja i manteniment dels parcs i jardins respon al fet que és en aquesta època de l’any quan es fa un ús més intensiu de l’espai públic i hi cal més atenció i cura.