Sant Martí tindrà 151 nous habitatges socials construïts amb un mètode industrialitzat

S'han adjudicat els projectes de quatre promocions d’habitatges socials que es fabricaran de manera industrialitzada amb un mètode més ràpid i sostenible. L’objectiu de la licitació és reduir l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials i els terminis d’execució de les obres per agilitzar l’ampliació del parc públic d’habitatge de la ciutat.

03/08/2021 11:33 h

Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat el projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social i assequible als barris del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau, que seran una nova llar per a més de 350 persones.

Les promocions s’ubicaran als solars següents:

  • Carrer de Pallars, 477 (el Besòs i el Maresme), de 42 habitatges, adjudicat a Constraula.
  • Carrer del Marroc, 180 (el Besòs i el Maresme), de 45 habitatges, i que ha guanyat Constructora del Cardoner, Avintia Construcción, Exe. Arquitectura – Vivas Arquitectos i La Casa por el Tejado – Part by Part.
  • Carrer de Binèfar, 22 (la Verneda i la Pau), de 24 habitatges, encarregat a Grup Mas.
  • Passatge d’Arriassa (la Verneda i la Pau), de 40 habitatges, amb la proposta guanyadora d’Acsa, Obras e Infraestructuras, SAU.

Les quatre propostes comparteixen, en el procés constructiu, la reducció de l’impacte ambiental associat a la construcció dels edificis, que s’aconsegueix, d’una banda, amb una gestió eficient dels materials utilitzats a través d’elements reciclats i reciclables, i, de l’altra, amb la producció al taller dels elements estructurals, fet que permet un menor impacte de l’obra. La inversió municipal prevista és d’onze milions d’euros. 

Els treballs de construcció es faran als tallers o fàbriques i posteriorment s’acoblaran a l’obra per tal de reduir els terminis d’execució. Les quatre promocions d’habitatge industrialitzat d’aquesta licitació trigaran, des del moment en què es va licitar el concurs, una durada mitjana de 31,5 mesos, el que significa una reducció del 40% del temps d’una promoció convencional.