Comença la transformació del Port Olímpic en un espai ciutadà

El Plenari municipal ha tramitat la transformació del Port Olímpic en un autèntic espai ciutadà de 48.000 metres quadrats obert al mar, dedicat a activitats nàutiques populars i amb gestió cent per cent municipal. Ara queda pendent la cessió de competències per part de la Generalitat per a un període de trenta anys.

30/09/2019 17:29 h

Ajuntament de Barcelona

La transformació prioritza les necessitats veïnals i s’allunya del model actual d’oci nocturn dedicat al turisme.

El pla preveu un port ciutadà de 48.000 metres quadrats, 24.000 metres més que ara, més ben integrat en la trama urbana, amb zones de passeig i estada i espais portuaris dedicats a la nàutica, l’esport i la divulgació.

A més dels locals d’activitat privada, s’hi crearà un centre nou d’esports nàutics i s’ampliarà l’actual Centre de Vela. També hi haurà un centre nou de divulgació del coneixement del mar per acostar la ciutadania a l’entorn litoral.

Un Port Olímpic de consens

La transformació s’ha treballat amb el veïnat, els agents del port, grups mediambientals i grups municipals.

El pla preveu que les obres comencin a finals d’any i que s’acabin en els pròxims anys. Les obres costaran 39 milions d’euros i s’autofinançaran amb els ingressos de la comercialització de locals i amarratges.

Gestió cent per cent municipal

L’expedient tramitat al Plenari municipal inclou el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat perquè es pugui fer el traspàs de competències al consistori per a un període prorrogable de trenta anys, a partir del 30 d’abril de 2020.

Ara queda pendent que la Generalitat doni el vistiplau final al document abans que entri en vigor.

Etiquetes associades a la notícia