Un nou nucli veïnal de 200.000 metres quadrats entre la Verneda i Sant Martí de Provençals

El Plenari municipal ha aprovat el pla urbanístic per crear un nou nucli veïnal de gairebé 200.000 metres quadrats amb una plaça pública, habitatge protegit, equipaments municipals i prop de 56.000 metres quadrats de zones verdes en l’àmbit de Prim, als barris de la Verneda i la Pau i Sant Martí de Provençals, al districte de Sant Martí.

04/05/2019 10:07 h

Ana Martínez Medina

El pla urbanístic planteja una nova plaça pública a l’entorn de la masia de Can Riera i de la riera d’Horta i al voltant de la qual es construirà un conjunt d’edificis d’equipaments i d’habitatge, amb predomini de l’habitatge protegit.

Es preveu la construcció d’uns 3.550 pisos, dels quals més de la meitat seran de protecció (1.725 pisos) o dotacionals (uns 200), per satisfer les necessitats temporals de col·lectius específics. Els edificis més alts se situaran al perímetre del sector per crear una zona interior molt més familiar i amable per generar ambient de barri.

Pel que fa als equipaments, fruit del procés participatiu, s’ha acordat que en els més de 21.600 metres quadrats destinats a aquest ús s’ubiquin una escola d’educació infantil i primària de dues línies, una escola bressol, un centre d’atenció primària, un centre de serveis socials, un centre de dia i una residència per a gent gran.

També es consensuarà amb el veïnat la construcció d’un centre cívic i cultural, un pavelló poliesportiu i una biblioteca, i la definició dels usos definitius que es donaran a la masia de Can Riera.

L’actual Institut Salvador Seguí es mantindrà, i tindrà accés a la nova plaça central del veïnat a través d’un espai públic continu i paral·lel al carrer de Santander.

Un projecte rescatat

L’àmbit de Prim és una àrea de 195.529 metres quadrats que s’emmarca en l’entorn de l’estació intermodal de la Sagrera i el parc del Camí Comtal. Es va delimitar en la modificació del Pla general metropolità de Sant Andreu – Sagrera del 1996, però fins ara no s’ha arribat a desenvolupar.

Amb l’aprovació del Plenari del Consell Municipal se supera el darrer tràmit abans de l’elevació a la Subcomissió d’Urbanisme per a l’aprovació definitiva.

 

Etiquetes associades a la notícia