Una nova residència de gent gran a les Corts

La Conselleria de Drets Socials de la Generalitat impulsarà una nova residència assistida de gent gran i un centre de dia. L’edifici s’ubicarà al carrer de Benavent, a les Corts, en un solar cedit pel consistori, i s’hi destinaran 11,6 milions d’euros procedents dels fons europeus Next Generation. Està previst que les obres comencin a finals del 2024.

15/09/2022 17:02 h

Ajuntament de Barcelona

Les instal·lacions de la futura residència de persones grans s’organitzaran en unitats de convivència o mòduls d’entre 18 i 20 persones. D’aquesta manera es pretén crear entorns similars als d’un domicili particular i així reduir l’excés d’estímuls, amb espais més tranquils i segurs. Almenys el 70% dels dormitoris del centre seran individuals. L’equipament també tindrà espais d’atenció personalitzada, com ara sales d’estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents.

Per la seva banda, el centre de dia serà un espai independent amb vint places, destinat a l’acollida diürna i l’assistència a les activitats de la vida diària per a un grup de persones grans que necessiten una llar addicional sense les funcions dels dormitoris.

Reforç de l’atenció a persones a través dels fons europeus

A més del projecte de construcció de la residència, la Conselleria de Drets Socials destinarà prop de catorze milions d’euros dels fons europeus fins a l’any 2024 a millorar la protecció social. L’acompliment d’aquest objectiu inclou el reforç a l’atenció de les persones amb necessitats socials, la modernització de la gestió dels serveis socials a través de la tecnologia i l’avenç en l’accessibilitat universal en els serveis públics.

Un dels projectes acordats és el desplegament de set-cents assistents robòtics virtuals en llars de la ciutat. El robot ARI s’instal·larà en cases de persones grans o dependents que viuen soles per, entre d’altres funcions, detectar amb rapidesa situacions d’urgència sobrevinguda dins l’habitatge, ajudar a mantenir la pauta adequada de medicació o recordar dates d’interès.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades