Una rambla a les antigues Casernes de Sant Andreu

La nova rambla de Marta Mata és una prolongació del parc d’Antoni Santiburcio i connecta diferents carrers i equipaments del barri de Sant Andreu. És un espai de més de 12.000 metres quadrats per al passeig, la trobada i el lleure, i disposa de 2.700 metres quadrats de zones verdes.

24/04/2021 10:31 h

Ajuntament de Barcelona

Situada al nord del barri de Sant Andreu, on hi havia les antigues casernes, la rambla de Marta Mata és una prolongació del parc d’Antoni Santiburcio, que connecta el passeig de Santa Coloma amb el carrer de Palomar i, de manera perpendicular, el passeig de Torras i Bages amb el carrer de Fernando Pessoa.

És una gran àrea per al passeig i la trobada del veïnat del barri, de 12.450 metres quadrats. S’hi han realitzat modificacions a les rampes, escales i paviments perquè sigui un entorn accessible. La rambla disposa de 2.700 metres quadrats d’espais verds, una àrea de joc infantil per a nens i nenes de menys de cinc anys, mobiliari urbà, enllumenat LED i dues fonts d’aigua potable.

La remodelació de l’àrea que ocupaven les antigues Casernes de Sant Andreu avança amb aquesta nova rambla i continua amb la construcció de 152 habitatges per a gent gran i l’Espai Jove Jaume Oller. També es preveu construir-hi habitatges de lloguer social i per a joves i una escola bressol.

Un homenatge a la pedagoga i cofundadora de Rosa Sensat, Marta Mata

La nova rambla de Sant Andreu porta el nom d’una de les figures recents cabdals de l’educació en català, la pedagoga Marta Mata. Cofundadora de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Mata va compaginar la seva tasca com a educadora i formadora de mestres amb l’activisme polític, va ser diputada i senadora a les Corts Generals, presidenta del Consell Escolar de l’Estat i, posteriorment, entre els anys 1987 i 1990, va ser regidora d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona.

Etiquetes associades a la notícia