TMB gestionarà un nou servei de bicicleta pública a l’àrea metropolitana

30/08/2021 10:55 h

Ecologia Urbana

El Consell Metropolità de l’AMB aprova l’establiment del nou servei de bicicleta pública metropolitana, que previsiblement es posarà en marxa a finals de l’any 2022.

El nou servei metropolità recull l’experiència de l’e-Bicibox i pren el Bicing com a referent per fer un servei metropolità més potent, de més abast territorial i complementari al sistema de transport públic, segons va informar l’AMB en un comunicat.

Per delegació de l’AMB i d’acord amb la llei per la qual es regeix l’organisme metropolità, TMB serà el gestor del nou servei. Concretament, TMB el gestionarà a través de la societat del grup Projectes i Serveis de Mobilitat, SA, que desenvoluparà un concurs públic per adjudicar la instal·lació i explotació del servei a un operador privat.

En una primera fase, el servei comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 municipis de la metròpolis. Concretament, serà present als municipis següents: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat , Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.