TMB presenta un nou òrgan, el Consell Assessor, i el seu Pla Estratègic 2025

La iniciativa s’emmarca en el compromís de TMB amb la ciutadania a la qual presta un servei de transport col·lectiu reconegut per la seva eficàcia. El nou òrgan consultiu permetrà concretar aquest compromís establint lligams amb les organitzacions que estructuren la societat per mantenir-hi un diàleg obert i permanent i obtenir així una visió externa enriquidora, fruit del debat de les diferents propostes i de la diversitat de punts de vista.

27/05/2021 20:29 h

Ecologia Urbana

La regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón, i el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, han presentat avui el Consell Assessor de TMB, el nou òrgan consultiu que participarà en l’elaboració del Pla Estratègic 2025 de TMB.

El Consell Assessor té com a principals objectius afavorir el diàleg amb les organitzacions més significatives de la societat barcelonina i de la seva àrea metropolitana, contribuir a la millor gestió de l’empresa i participar en l’elaboració del Pla Estratègic 2025, actualment en curs.

L’òrgan consultiu estarà integrat per 22 membres de reconegut prestigi i experiència (24 comptant la presidència, que recau en Rosa Alarcon, i la vicepresidència, a mans del conseller delegat Gerardo Lertxundi) que treballaran de forma voluntària i sense retribució.

Entre els membres hi ha representats als principals col·legis professionals de Barcelona en l’àmbit de la enginyeria i la tecnologia, entitats socioeconòmiques, els dos sindicats majoritaris, els principals actors relacionats amb la mobilitat i els responsables d’instal·lacions estratègiques de la ciutat de Barcelona.

Pla estratègic 2025

TMB es proposa elaborar el Pla Estratègic 2025 en els propers dos mesos.

El conseller delegat, Gerardo Lertxundi, ha explicat que en la fase preliminar s’ha dut a terme un estudi comparatiu amb les principals ciutats europees properes a Barcelona per proximitat o similitud, com són Madrid, Berlín, Londres, París i Milà.

Els eixos que s’hauran de desenvolupar en el Pla Estratègic són:

  • Serveis de mobilitat: millora de les xarxes de metro i bus, incrementant l’eficiència i la qualitat de l’oferta en tot l’àmbit metropolità i potenciant la intermodalitat aprofitant els beneficis i avantatges de les noves tecnologies.
  • Nous negocis: aconseguir fonts d’ingressos alternatius i complementaris. Fomentar la participació de l’empresa en negocis internacionals.
  • Persones: crear una nova cultura d’empresa que fomenti el treball en equip.
  • Societat: compromís de TMB amb la societat i l’entorn, fent èmfasis en la responsabilitat social, el desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030, l’accessibilitat universal, el civisme, la convivència i l’increment de la seguretat.
  • Sostenibilitat i medi ambient: desplegar polítiques d’estalvi energètic i impulsar flotes i infraestructures sostenibles.
  • Eficiència i eficàcia: TMB vol ser referent en el control i la gestió pública responsable.
  • Transformació digital: digitalitzar els serveis de transport públic, com l’operació i el manteniment i el servei als clients.
  • Valors i cultura: impulsar la transparència com a eix institucional conjuntament amb els valors d’igualtat, integritat, honestedat i respecte, amb vocació i compromís de servei públic.
  • Entorns institucionals: aportar a la societat la participació activa en els òrgans de decisió de mobilitat impulsant propostes, incentivant o creant projectes d’investigació i fomentar els contactes internacionals.

En els propers dos mesos es desenvoluparà el procés consultiu i participatiu, al final dels quals serà presentat el resultat.

Font: TMB

Etiquetes associades a la notícia