Torna la Cursa Científica Hospital de Sant Pau

18/03/2023 10:00 h

Roger Piera Martínez

Com és tradició, el circuit de la prova estarà compost per un recorregut de gairebé un quilòmetre que atravessarà el Recinte Modernista de Sant Pau i el tret de sortida.

La Cursa Científica Hospital de Sant Pau neix el 1989 amb els objectius d’investigar els efectes de l’esport sobre la salut, portant a terme diferents estudis durant la carrera, i de conscienciar a la població sobre els beneficis i la necessitat de practicar activitat física per tal de portar una vida sana i saludable.

A través de les seves 33 edicions i de les més de vint investigacions que s’han portat a terme, els científics i les científiques han arribat a la conclusió que la pràctica esportiva és recomanable per a totes aquelles persones, tinguin o no malalties, sempre que s’adaptin a les seves necessitats i característiques.

Concretament, s’ha demostrat que fer exercici de forma regular no comporta cap problema per als i les pacients amb problemes de cor clínicament estabilitzat: diabetis tipus II, hipertensió o altres alteracions de tipus metabòlic com hipercolesterolèmia. Fins i tot, des de fa algunes edicions hi participen persones que han tingut algun tipus de cardiopatia i que han seguit un programa de rehabilitaició.