Torna la First Lego League Barcelona EUSS

08/02/2018 12:47 h

Vanessa Castillejo Bella

La First Lego League, el repte de ciència i tecnologia internacional adreçat als joves escolars, se celebrarà dissabte i diumenge 17 i 18 de febrer, de 10 a 14 h, a l’Escola  Universitària Salesiana de Sarrià, EUSS.

El repte d’aquesta edició ha d’estar relacionat amb la investigació sobre el cicle humà de l’aigua on i com trobar-la, transportar-la, fer-la servir i com disposar d’ella. Innovació, ciència i robòtica us hi esperen!

Els objectius són la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques mitjançant valors com la innovació, la creativitat i el treball en equip. El programa compta amb la participació de més de 320.000 joves de 88 països del món.

Hi participen 12 equips d’un total de 10 escoles del Districte de Sarrià- Sant Gervasi,  Sagrat Cor-Sarrià, Súnion, Els Arcs, Mary Ward, Canigó, Les Teresianes de Ganduxer, la Pia Sarrià, Institut Montserrat, Mares Concepcionistes i Joves Sagnier. A aquests centres el Districte de Sarrià – Sant Gervasi els hi ha facilitat el robot i la inscripció per participar en el torneig.

L’Escola Reial Monestir de Santa Isabel també hi participa amb 3 equips propis.

Els participants guiats per un entrenador i organitzats en equips , màxim de 10 membres, han de construir un projecte científic per resoldre un problema real relacionat amb la gestió de l’aigua. A més a més, construiran i programaran un robot autònom utilitzant la tecnologia per resoldre les missions del Joc del Robot. Tot això ho faran a través dels pilars fonamentals de la competició Firts Lego League que són la celebració del descobriment, el treball en equip i la cortesia professional.

 

Més informació