Tram 1 de la desescalada: la restauració pot reobrir, però amb limitació d'aforaments i horaris

Aquest 21 de novembre, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/2983/2020, que modifica algunes de les mesures i restriccions per als serveis de restauració i prorroga les que afectaven el comerç minorista. Concretament, permet reprendre el consum a les terrasses i espais interiors dels establiments de restauració, amb subjecció a determinades condicions per garantir la distància social adequada, com un horari reduït i un aforament limitat. T'ho expliquem.

23/11/2020 09:06 h

Comerç

Es reprèn el consum als establiments de restauració

La nova resolució permet reprendre el consum als establiments de restauració. Tot i així, cal tenir en compte els següents requisits:

  • Pel que fa als horaris d’obertura, els establiments de restauració poden oferir servei de consum en l’establiment entre les 06:00 hores i les 21:30 hores. Alhora, està permesa la recollida de menjar als establiments entre les 06.00 hores i les 22.00 hores. En el cas de l’activitat de prestació de serveis de restauració a domicili, aquesta es pot oferir en la franja compresa entre les 06.00 hores i les 23.00 hores.
  • Quant als aforaments, ha de ser del 30% en espais interiors, que han d’estar sempre ben ventilats. En el cas de les terrasses, és del 100%.
  • La distància de seguretat interpersonal ha d’estar degudament senyalitzada. Ha de ser de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents i d’un metre entre comensals de la mateixa taula.
  • Com a màxim, es permeten quatre comensals per taula o grup, llevat que siguin convivents.

El comerç minorista, encara amb l’aforament al 30%

La nova resolució especifica també que tota la resta de mesures i restriccions per al comerç minorista i la restauració en vigor des del 30 d’octubre, es prorroguen de nou. Així, l’obertura al públic dels establiments i locals comercials minoristes segueix quedant condicionada al compliment dels requisits següents:

  • Poden obrir només entre les 06.00 hores i les 21.00 hores.
  • Han de reduir al 30 % l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat. S’exclouen d’aquesta limitació d’aforament: els establiments comercials minoristes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, serveis essencials, farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres de veterinària, concessionaris d’automòbil, telecomunicacions, perruqueries i centres d’estètica, i centres de jardineria, que poden romandre oberts d’acord amb les mesures de distància establertes en el Pla sectorial de comerç, aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
  • Se suspèn l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials. Els establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres comercials o recintes comercials i estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics, d’altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica, centres de veterinària i equipaments culturals i esportius poden romandre oberts.
  • També poden obrir al públic aquells establiments comercials que es trobin dins dels centres o recintes comercials i que comptin amb accés directe i independent des de la via pública, amb un aforament màxim del 30%.
  • Tots els establiments han d’aplicar de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat per fer front a la COVID-19 establertes en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Un pla de desescalada amb 4 trams

El pla de desescalada presentat el dijous 19 de novembre pel govern de la Generalitat després de l’aprovació del Procicat, es comença a aplicar el dilluns 23 de novembre i es revisarà cada 15 dies. El pla té 4 trams progressius i, en funció de l’evolució de la pandèmia, s’anirà avançant, prorrogant o revisant. Els paràmetres que es tindran en compte per avançar o no en la desescalada s’han reduït a 2: la velocitat de transmissió, o Rt, i els ingressos hospitalaris setmanals. El pla es pot consultar aquí.

Etiquetes associades a la notícia