Transformació de la plaça d’Antoni Maura, a la via Laietana

La reurbanització de la plaça d’Antoni Maura, que començarà el mes d’octubre i durarà set mesos, permetrà incrementar l’espai per als vianants, millorar la connexió entre barris i reordenar les parades de taxi i bus per descongestionar l’ús d’aquesta zona. Aquesta actuació inicia la transformació de la via Laietana, que es definirà en un procés participatiu que començarà dimarts vinent.

10/06/2018 10:26 h

Ajuntament de Barcelona

Actualment la plaça dona prioritat al trànsit rodat i fomenta la fragmentació dels barris que se situen en ambdues bandes de la via Laietana a aquesta altura del carrer: el barri Gòtic i el de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

La intervenció prevista inclou la desaparició de les semirotondes de la plaça per ampliar-ne les voreres i crear-hi nous espais de trobada i un nou pas de vianants central de set metres d’amplada, que facilitarà la mobilitat a peu i l’ús de l’espai per part de la ciutadania.

A més, es traslladaran les parades de taxi i de busos de línies regulars al carrer del Doctor Joaquim Pou i a la zona central de la plaça, respectivament, i s’hi eliminaran les parades de bus turístic. D’aquesta manera es preveu reduir l’aglomeració de vehicles a la plaça que actualment congestiona l’espai.

La futura plaça disposarà també d’un sistema d’enllumenat públic amb leds, nous arbres i una senyalització viària renovada que s’adequarà a la nova ordenació de l’espai. En total, el projecte té un pressupost d’1,9 milions d’euros.

El veïnat participa en el futur de la via Laietana

El projecte de reurbanització de la plaça d’Antoni Maura, que s’ha definit amb les aportacions fetes pel veïnat, forma part de la Mesura de govern per a la veïnificació de la via Laietana.

Aquest pla inclou, també, entre d’altres, la retirada de l’estàtua d’Antonio López, la millora dels camins escolars i un procés de participació per definir la remodelació global de la via Laietana, que començarà el pròxim dimarts. El període de diagnosi i debat veïnal s’allargarà fins al setembre i tindrà sessions informatives, recorreguts i tallers.

En espera del projecte per remodelar la via, aquest estiu es faran millores a les voreres, amb la reparació dels paviments i els elements urbans malmesos.

Etiquetes associades a la notícia