Trenta anys obrint camí a les empreses

Barcelona Activa tanca l'any de celebració del seu 30è aniversari amb unes perspectives de futur més que optimistes. El 2018 es preveu que s'inverteixin 58 milions d’euros en polítiques de desenvolupament econòmic al territori, així com en el foment de l’ocupació de qualitat, el suport a les dones emprenedores i l'impuls d'empreses de contingut tecnològic alt.

12/12/2017 17:04h

Redacció

En aquest sentit, es potenciaran els sis plans de desenvolupament econòmic als districtes amb una renda per capita per sota de la mitjana. En breu es presentarà el de Sants-Montjuïc, que se sumarà als que ja estan en marxa a Sant Andreu, Nou Barris i Ciutat Vella i es tancaran els de Sant Martí i Horta-Guinardó.

Altres eixos de l’estratègia de Barcelona Activa seran el foment d’una economia més plural mitjançant la innovació socioeconòmica i l’aposta per la incubadora d’alt impacte tecnològic que s’ha posat en marxa aquest any i que se centra en el desenvolupament de projectes d’economia digital amb un impacte internacional fort.

També es pretén que l’agència tingui més presència en tot el territori de la ciutat gràcies a l’obertura de diferents oficines d’ocupació, la primera de les quals s’establirà a Can Peguera (Nou Barris), i de dos nous punts de defensa dels drets laborals a Nou Barris i a Sants, com el que es va obrir fa uns mesos a Ciutat Vella.

Balanç d’èxit

Barcelona Activa ha impulsat, de mitjana, la creació de tres empreses cadascun dels dies laborables dels seus 30 anys d’història. El model d’incubació ha estat d’èxit, amb una taxa de supervivència de les empreses forjades a l’agència del 80% durant el quart any de vida, el primer que passen fora del viver. En total, Barcelona Activa disposa de quatre incubadores a més d’un parc tecnològic creat fa més de vint anys, que és la seu d’una cinquantena d’enginyeries i empreses tecnològiques.

Els serveis d’ocupació de l’agència han atès més de 285.000 persones, amb un èmfasi especial en el suport a les dones emprenedores.