Tres empreses barcelonines entre les més innovadores del món

15/10/2014 08:00 h

Míriam Pina García

Es tracta de Sensing & Control Systems, Urbiòtica i Bismart, que han estat seleccionades per l’Agència de desenvolupament econòmic de Nova York (NYCEDC) com a les 15 empreses més innovadores del món en el camp de les Smart Cities. Les tres són catalanes i amb seu a Barcelona.

Vídeo ‘Tres empreses barcelonines entre les més innovadores del món’

Sensing & Control Systems és una PIME creada l’any 2006 i amb una plantilla de 16 treballadors. És una empresa que s’autodefineix com a proveïdora de serveis pels ciutadans. De fet, el seu projecte és una plataforma informàtica que aporta solucions amb la gestió de recursos com l’electricitat, el gas, l’aigua, la seguretat, el confort i, en general, l’automatització de la llar. Això permet els ciutadans prendre decisions més intel·ligents, ser més eficients i augmentar el seu benestar. ‘És un software molt potent que combinat amb sensors fan que casa teva prengui decisions’, afirma el seu director general Narcís Avellana. Sobre el fet d’estar en el rànquing americà d’empreses més innovadores Avellana ha dit que ‘són molt importants perquè et posicionen globalment però’, ha afegit, ‘per a nosaltres el que és important és que la nostra feina ens agradi’.

Una altra de les empreses considerades més innovadores del món és Urbiòtica, una empresa tecnològica que dissenya i produeix sensors per gestionar informació en temps real sobre la disponibilitat d’aparcament, transit, residus i medi ambient, amb l’objectiu d’optimitzar la gestió de les ciutats. La companyia, que va néixer el 2008 i té 30 treballadors, està desenvolupant projectes a França, Alemanya, Àustria, Brasil, Xile i a l’Estat espanyol. Antoni Brey, el director general d’Urbiòtica, ha valorat aquesta notícia com a positiva i ha afirmat que l’empresa s’ho mereix perquè té una posició molt competitiva en el mercat tecnològic que s’està configurant.

Pel que fa a Bismart, l’altra empresa barcelonina que la NYCEDC ha inclòs a la llista de les 15 empreses més innovadores del món, desenvolupa i comercialitza sistemes de gestió de dades amb l’objectiu de crear sistemes predictius que ajudin a les administracions locals a millorar els serveis oferts als ciutadans i empreses. Recull tant informació dels ajuntaments com del trànsit, el clima, els comentaris a les xarxes socials o els consums d’energia. Amb l’Ajuntament de Barcelona han creat un quadre de comandament per a fer un panell d’indicadors que permet a la ciutadania poder triar coses com quina és la millor ciutat per viure, per estudiar o per treballar. I tot en funció del clima o d’altres factors que poden ser molt diferents, ha explicat Joan Bosch, soci fundador de Bismart i responsable del departament financer i d’administració. Per Bismart, una empresa creada ara fa 5 anys, ser una de les més innovadores del món no els hi sorprèn ja que l’empresa Microsoft els hi va atorgar el premi a Millor Partner Mundial en Business Intelligence, negocis intel·ligents.

Més informació:

Web d’Smart Cities – Barcelona Activa

Web de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de Nova York

Web Sensing & Control Systems

Web d’Urbiòtica

Web de Bismart