Tret de sortida al curs 2018-2019, amb 1.175 alumnes més que l’any passat

Dimecres, 12 de setembre, començarà el nou curs escolar, i ho farà amb la posada en marxa de l’Escola Auditori i l’Institut 22@ i un nombre d’alumnes més alt, que passa dels 178.065 del curs anterior als 179.840 del nou curs.

07/09/2018 18:37 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest curs s’estrenen dos centres: l’Institut 22@, amb tres línies d’ESO, que ocuparà un espai a l’edifici municipal del Centre Cívic Can Saladrigas, al Poblenou, i l’Escola Auditori, amb dues línies de P3, també a Sant Martí, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. A més, l’Institut Viladomat inaugura edifici. En total, començaran el curs 413 centres d’ensenyament obligatoris, 237 centres públics (168 escoles, 5 instituts escola, 62 instituts i 2 centres integrats) i un total de 176 centres concertats. També hi haurà 34 centres d’educació especial, 8 de públics i 26 de concertats.

El personal docent també augmenta, i passa dels 9.000 del curs passat als 9.121 de l’actual, fet que suposa un augment de 121 docents respecte al curs 2017-2018.

Millores en els centres educatius

Durant l’estiu s’han efectuat 72 actuacions d’obres, amb una inversió de més de 40 milions d’euros en centres educatius de la ciutat. Tots els centres obriran les portes el 12 de setembre, i només en aquells en què s’estan fent obres de gran magnitud s’haurà de conviure amb els treballs durant el curs, com ja estava previst al calendari.

L’Escola Auditori s’ubicarà els primers dies en una estructura provisional, i l’Escola La Maquinista s’ha traslladat a un nou equipament modular i ja té programada la construcció de l’edifici definitiu. Pel que fa a les escoles Ignasi Iglésias i La Mar Bella, s’està portant a terme una gran transformació als centres, amb obres de gran magnitud que conviuran amb l’activitat lectiva, tal com estava previst. El mateix es preveu en el cas de l’Institut Escola Antaviana, que està ampliant el centre per rebre alumnat de secundària.

Increment dels recursos per a l’educació inclusiva

Aquest nou curs també s’estrenarà un centre d’educació especial, el cinquè de la ciutat, que donarà suport a la inclusió en centres ordinaris. S’obriran també sis nous suports intensius per a l’escolarització inclusiva (SIEI), professionals que s’incorporen a les plantilles d’escoles i instituts com a recursos intensius per atendre els alumnes amb necessitats educatives especials. Seran a les escoles públiques Poeta Foix, Pau Romeva, Pere Vila i Rambleta del Clot, a l’Institut Pau Claris i a l’escola concertada Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia.

El suport intensiu en audició i llenguatge (SIAL) també s’amplia a dos centres educatius; així mateix, hi haurà una aula integral de suport (AIS) en un centre d’educació especial per a alumnat amb trastorns de conducta greu o trastorn mental.

D’altra banda, es mantindran les mateixes hores que el curs passat de monitors de suport d’educació especial, que acompanyen el professorat titular dins l’aula i faciliten la integració dels alumnes amb necessitats educatives especials.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades