“Tria el Verd de la Colònia”: finalitza la primera fase del procés participatiu de la Colònia Castells

Acaba una primer etapa d'informació i diagnosi, amb la realització de vuit sessions de treball per descriure les expectatives i necessitats que hi ha al voltant de l'espai públic Colònia Castells.

09/02/2018 09:28 h

Districte Les Corts

El Districte de les Corts va iniciar el passat mes de febrer un procés participatiu per fixar les propostes ciutadanes i els criteris per a la redacció del projecte executiu d’ordenació d’aquest nou espai públic.

Els tallers realitzats durant el passat mes, i que han comptat amb una participació activa de veïnat i diferents col·lectius, han estat:

  • Els espais públics i comunitaris del barri: adreçat al veïnat associat i no associat del barri.
  • Altres iniciatives associades a l’ús dels espais públics: adreçat a persones amb iniciatives comunitàries com l’hort urbà.
  • Altres experiències quotidianes dels espais públics: adreçat a les persones usuàries del menjador social.
  • Pensem els espais públics: recorregut pel barri amb joves.
  • L’experiència viscuda als espais públics del barri: adreçat a la gent gran.
  • Els espais públics dels infants: adreçat als infants usuaris de la Ludoteca Guitard.
  • Els espais públics accessibles i inclusius: adreçat a les persones amb diversitat funcional.
  • Les xarxes quotidianes al voltant dels espais públics: adreçat a les dones del barri.

Consulta la descripció de cadascun dels tallers, així com la diagnosi dels participants.

Després de la reordenació i reurbanització, l’espai de la Colònia Castells, al barri de les Corts, deixa tot un espai públic de zona verda d’uns 10.000 m2 lliures entre els carrers del Montnegre, d’Equador, Taquígraf Serra i els edificis que formen la façana de l’illa al carrer d’Entença.

Un projecte comunitari participatiu amb perspectiva de gènere, inclusiu i ampli, a fi d’integrar les necessitats físiques i socials dels veïns i veïnes de la zona. Amb la voluntat d’escoltar i recollir les necessitats i propostes de tots i totes, la metodologia de treball es basa en la participació d’entitats, col·lectius, veïns i veïnes, mitjançant uns tallers.

Durant el procés comunitari s’ha debatut sobre com es preservarà la memòria històrica, sobre les activitats i usos futurs que ha de tenir l’espai, sobre les relacions que s’establiran amb els serveis que envolten l’illa, entre d’altres qüestions. El procés participatiu compta, a més, amb una comissió de seguiment que supervisa el seu desenvolupament.

El web decidim.barcelona recull tota la informació, convocatòries i qüestions relatives del projecte.

El procés està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana, aprovat el 6 d’octubre de 2017, pel qual l’Ajuntament de Barcelona te la facultat de promoure processos participatius, i, és en aquest sentit que des del Districte de les Corts s’insta a l’aprovació del procés de participació “Tria el verd de la Colònia”.

El procés participatiu finalitzarà amb el retorn de tots els compromisos debatuts durant els tallers.

Per a més informació sobre el procés es pot consultar el web de decidim.barcelona.