Umbral: el refugi, la crítica i l’art inunden el metro

El projecte Umbral reuneix les obres de dotze artistes internacionals i tres entitats socials que reflexionen sobre el fenomen de la migració com a característica de les societats actuals. Les intervencions artístiques estan ubicades a tretze estacions de metro i distribuïdes per tots els districtes de la ciutat.

10/12/2018 18:26 h

Ajuntament de Barcelona

Umbral vol esdevenir un espai de reflexió i comprensió de les desigualtats que viuen milions de persones que per motius polítics i socials es veuen obligades a emprendre una ruta migratòria. El conjunt artístic pretén acostar a la ciutadania aquesta problemàtica comú de les societats contemporànies, a la recerca de conscienciació i empatia entre els diferents grups de persones, amb independència de l’origen, la cultura, l’edat o el sexe.

Les intervencions artístiques estan situades a les estacions d’Urquinaona, Passeig de Gràcia, Diagonal, Sants Estació, Maria Cristina, Espanya, Arc de Triomf, a l’exterior de la parada de Mundet, a Ciutadella – Vila Olímpica, Drassanes, Guinardó – Hospital de Sant Pau, Fabra i Puig i a l’Espai Mercè Sala, i aniran a càrrec de Yto Barrada i Leila Alaoui, Banu Cennetoglu, Ramón Esono, Daniel García Andújar, Eulàlia Grau, Rogelio López Cuenca i Elo Vega, Teresa Margolles, Dan Perjovschi, Estefanía Peñafiel i Hiwa K, i els projectes de Frontera Sud, Sueños Refugiados i Un regalo para Kushbu.

Les intervencions artístiques es podran veure fins al 6 de febrer de 2019.

Cities for Rights

La inauguració del projecte Umbral s’ha celebrat en el marc de la conferència internacional Cities for Rights, que durant dos dies reuneix activistes, professionals i representants de 70 ciutats del món per debatre i reflexionar com poden els municipis protegir i garantir els drets humans des de diferents eixos, en un moment històric en què hi ha un retrocés de drets en molts països i la ultradreta guanya poder mentre criminalitza els més vulnerables.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades