Un centre per millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat en el sector aeronàutic

El Digital Aviation Innovation Talent Hub, impulsat conjuntament amb l’empresa Vueling, amb la qual s’ha signat un acord, es convertirà en el centre de dades que facilitarà la presa de decisions als agents de la indústria turística i del sector de l’aviació per fer front als desafiaments de sostenibilitat actuals.

20/04/2022 17:40 h

Ajuntament de Barcelona

El nou hub, que disposa d’unes instal·lacions altament tecnificades, facilitarà la reorientació de les habilitats i competències de les persones que treballen actualment en aquests dos àmbits i oferirà nous llocs de treball qualificats.

També es promourà la creació de més places en les carreres professionals aeronàutiques i tecnològiques, tant de perfils digitals com de programadors i professionals experts en dades massives i tecnologia de la informació.

Una altra de les prioritats del nou equipament serà ajudar a la transformació d’aquests sectors econòmics, molt afectats per les restriccions de la mobilitat derivades de la covid-19. Aquesta transformació anirà en línia amb els objectius de l’Agenda 2030, i capitalitzarà les oportunitats de finançament de programes europeus Next Generation.

Col·laboració d’empreses emergents de la ciutat

Ara un dels primers passos serà buscar un emplaçament, amb l’acompanyament de Barcelona Activa. De fet, l’agència municipal ja té iniciatives enfocades a la indústria aeroespacial dins de les incubadores d’empreses, com el Parc Tecnològic.

Un altre dels propers passos serà el desenvolupament d’un mapa d’empreses emergents que operin a la ciutat i que vulguin adherir-se al projecte.

Notícies relacionades