Un cicle d’activitats per reivindicar els moviments en defensa de l’habitatge

“Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona” és un programa d’activitats sobre aquest dret bàsic i les lluites històriques per defensar-ne l’ús, que s’estendrà fins al juny de l’any que ve. La Regidoria de Memòria Democràtica ha estat l’encarregada d’impulsar aquest cicle, amb el suport de la Universitat Politècnica de Catalunya, les taules de memòria de districte i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

29/06/2021 15:56 h

Ajuntament de Barcelona

Ja ha començat el programa “Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona”, que pretén estudiar i posar a l’abast de la ciutadania el llegat que han deixat els moviments i les persones, sobretot dones, que han lluitat per defensar aquest dret a la ciutat.

Durant l’any que durarà el programa d’activitats, entre juny del 2021 i juny del 2022, es col·locaran plaques i faristols a llocs simbòlics de la ciutat, s’organitzaran rutes i itineraris, taules rodones de debat, exposicions i mostres d’art comunitàries, es faran murals i es publicaran diverses obres.

El primer acte ha tingut lloc aquest dimarts, 29 de juny, en la jornada de presentació del programa al MUHBA – Oliva Artés, en el transcurs del qual hi ha hagut taules de debat i diàleg. La presentació i la cloenda han estat a càrrec del regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, i la benvinguda, del director del MUHBA, Joan Roca.

Un dels assumptes que ha abordat l’acte és la primera gran vaga de lloguers documentada a Barcelona, la del 1931, i que és el punt de partida d’aquest programa, coincidint amb el 90è aniversari d’aquesta fita històrica.

Tota la informació sobre el cicle a https://ajuntament.barcelona.cat/memoriademocratica/ca/programa/memoriahabitatge/.

Etiquetes associades a la notícia