Un edifici de 83 habitatges per a la gent gran a l’antiga Clínica Quirón

Comencen les obres de l’edifici de 83 habitatges per a gent gran que es construirà al solar de l’antiga Clínica Quirón, a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, al districte de Gràcia. L’edifici, de més d’11.000 metres quadrats, inclourà, a més, diferents espais comunitaris com un casal de gent gran, un casal de barri, un casal de joves i un auditori.

08/06/2022 19:18 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’un equipament pioner perquè combina l’habitatge per a persones grans i un altre espai d’allotjaments destinats a acollir persones grans amb un alt grau de dependència i que busca cobrir les necessitats d’atenció continuada i d’habitatge adaptat com a pilotatge i alternativa a les residències actuals, pensant en les noves generacions de persones grans.

En el disseny del complex hi van intervenir les entitats veïnals, mitjançant un procés participatiu, per decidir quin tipus d’espais es necessitaven, ja que el barri de la Salut té una gran mancança d’equipaments comunitaris.

La solució arquitectònica, amb una inversió prevista de 13,1 milions d’euros, distribueix a la planta baixa els diferents espais de relació veïnal i els dos nuclis d’accés als habitatges. El disseny també té en compte l’eficiència energètica, ja que els habitatges i els allotjaments s’han disposat perquè la façana exterior doni al carrer i a l’interior d’illa per garantir una ventilació encreuada.

Etiquetes associades a la notícia