Un eix cívic renovat per a Sant Andreu

S'aprova el projecte de pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, que esdevindrà de plataforma única i es convertirà en una via cívica de gran qualitat urbana amb preferència per als vianants. El projecte, fruit d'un ampli procés participatiu, dona resposta a les necessitats del veïnat i impulsa la recuperació d'espai per als vianants en el principal eix comercial del districte de Sant Andreu.

19/12/2017 15:25h

Redacció

La proposta final recull les peticions i inquietuds del veïnat, que reflectien la voluntat de fer del carrer una via pacificada que connectés els carrers adjacents. Entitats socials com Carrers per a Tothom també han tingut un pes especial en el desenvolupament del projecte, per garantir els criteris d’accessibilitat universal.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha volgut destacar la importància de construir, conjuntament amb el barri, una proposta concreta per millorar-ne el principal eix cívic i comercial: “No es tracta de la rehabilitació d’un carrer qualsevol. El carrer Gran dona identitat al conjunt del poble de Sant Andreu.”

Una remodelació en dues fases

La primera fase del projecte aprovat inicialment per la Comissió de Govern es durà a terme en el tram comprès entre la rambla de Fabra i Puig i el carrer de Joan Torras, que ocupa 850 metres de longitud. Amb aquesta actuació desapareixerà la calçada segregada actual i s’hi establirà una plataforma única amb un límit de velocitat de 10 km/h a fi de dissuadir la circulació de cotxes.

Tanmateix, es renovaran els elements d’urbanització del carrer i la pavimentació, se’n milloraran els serveis i les xarxes de telecomunicacions i drenatge i es mantindrà l’arbrat actual del carrer, amb un reforç de la vegetació.

Durant la segona fase, amb la qual culminarà el projecte, les obres es realitzaran entre el carrer de Joan Torras i la plaça de Mossèn Clapés. Es preveu que les actuacions comencin durant el mes de març del 2018, amb una durada aproximada d’un any. Les obres estan pressupostades en 4.941.855,74 euros.