Un estiu ple d’activitats a l’aire lliure!

01/07/2015 07:15 h

Alba Rodríguez

Barcelona no para per vacances i ofereix un gran ventall de propostes d’oci a l’aire lliure. Pel·lícules a la fresca, concerts a les joies modernistes, activitats nocturnes als museus i un centenar d’espectacles al Grec Festival de Barcelona.

Què seria un estiu a Barcelona sense les ja tradicionals projeccions de cinema a la fresca? Comencem per una des les cites més esperades de l’any, Sala Montjuïc, que enguany arriba a la tretzena edició amb una selecció de les millors pel·lícules, curtmetratges i concerts mentre es gaudeix d’un pícnic. El cicle “Love is in the air” és la millor opció per als més romàntics, ja que cada dijous de juliol es projecta una pel·lícula d’aquest gènere al parc de l’Illa Diagonal.

I hi ha 2 parcs més que s’apunten a la moda del cinema a la fresca: el de l’Espanya Industrial, amb una programació ideal per als més petits els dimecres de la primera quinzena de juliol, i el del Museu Marítim, amb projeccions de les pel·lícules més impactants de surf en la tercera edició del Barcelona Surf Film Festival. A més, 16 patis escolars s’obren a la ciutadania amb una nova edició del cicle “Cinema a la fresca, temps en família”.

Vespres amb música en directe

Les joies modernistes converteixen els seus terrats i jardins en els escenaris més elegants de la ciutat. La Casa Batlló comença aquest estiu el cicle Nits Màgiques al Terrat del Drac en les quals es combina l’art amb música en directe, copes i degustacions gastronòmiques. Paral·lelament, la Torre Bellesguard repeteix l’èxit de Les Nits Gaudí oferint fins a 47 concerts de blues, jazz, flamenc i músiques del món.

Els amants del jazz tenen una cita obligada a les ja cèlebres Nits d’Estiu de la Pedrera i els del blues poden atansar-se al Poble Espanyol, on s’han programat 10 concerts a l’aire lliure en el cicle de les Nits de Blues, o també al MEAM, on cada divendres es programen concerts d’aquest gènere, al Palau Gomis. I del 2 al 18 de juliol arriba la desena edició d’Els Vespres a la UB, amb concerts gratuïts de formacions i cantants del panorama musical català.

Els museus, també a l’estiu

Al CaixaForum Barcelona s’hi fan espectacles de música, teatre, poesia i dansa arribats d’arreu del món, en el marc del cicle Nits d’estiu. El MEAM també aposta per fer un casal d’estiu amb activitats i tallers infantils per descobrir amb els més petits els misteris de l’art. I al Born de Nit es fan les visites en horari nocturn i el jaciment també es converteix, aquest juliol, en l’escenari d’algunes actuacions del centenar que n’ofereix el Grec Festival de Barcelona. A l’agost es posa en marxa el cicle “Sona el món i torna al Born” amb el Mas i Mas Festival.

I moltes propostes més!

El Tibidabo estrena un nou espectacle de llum de cloenda; al Park Güell s’organitzen itineraris i visites al vespre; i al parc de l’Estació del Nord torna per setè any consecutiu un Shakespeare a l’aire lliure.