Un estudi sobre el nivell educatiu dels barcelonins i barcelonines guanya el concurs World Data Viz Challenge 2020 Barcelona-Kobe

La tercera edició d’aquest concurs de visualització de dades premia el treball de Marina Rosell Murillo i Raúl Higueras Serrano, dos joves universitaris que han estudiat la relació entre el nivell educatiu i el sexe i la situació socioeconòmica de la ciutadania.

03/12/2020 17:24 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu del concurs, impulsat per la Fundació BIT Habitat, és posar en relleu, mitjançant l’anàlisi de dades i les visualitzacions, els desafiaments de les ciutats intel·ligents i fer que aquestes visualitzacions siguin útils en l’elaboració de polítiques públiques millors.

El tema de l’edició d’enguany han estat els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats per l’ONU, que s’alineen amb l’estratègia d’impuls de l’Agenda 2030 a la ciutat de Barcelona.

A la convocatòria de Barcelona, els projectes finalistes conviden a reflexionar sobre temes com l’habitatge, la violència domèstica, la mobilitat, el concepte de la ciutat multiserveis i la contaminació acústica.

Pel que fa a la convocatòria paral·lela de la ciutat de Kobe, el premi s’ha atorgat a la visualització Visualizing City Parks, presentada per Junki Tougo, Yume Iwamoto i Noriaki Sekihara. El projecte pretén donar més informació en temps real i gràcies a les dades obertes sobre les activitats que es poden fer als parcs per fomentar que la ciutadania de Kobe hi vagi més sovint.

 

 

Etiquetes associades a la notícia