Un Grec dedicat a Europa mira cap als clàssics per imaginar el futur

Després de fer la volta al món, el Grec 2022 mira cap a Europa i repassa els mites del continent en una edició en la qual els clàssics contribueixen a imaginar el futur de les arts escèniques. Un total de 86 espectacles i una cinquantena d’activitats durant quatre setmanes, tot repartit per 55 espais de la ciutat.

27/04/2022 13:46 h

Ajuntament de Barcelona

En un moment de transformació i entre grans esdeveniments que marquen el futur del continent, l’edició número 46 del Grec Festival de Barcelona converteix Europa en protagonista i, en un intent d’imaginar el futur de l’escena, repassa alguns dels grans moments teatrals i literaris del continent, amb programació d’espectacles clàssics com El burlador de Sevilla, Hamlet, Paraíso perdido, Tartufo o Safo.

El Grec 2022 Festival de Barcelona començarà el 29 de juny i durarà quatre setmanes, amb 86 espectacles i més de 50 activitats en 55 espais de la ciutat. L’espectacle inaugural serà a càrrec de la companyia NDT 1, del Nederlands Dans Theater, que interpretarà Tres coreografies, formades per una estrena de la valenciana i neerlandesa Marina Mascarell i dues coreografies de Sharon Eyal William Forsythe.

Del món a l’escena local

Passats els pitjors moments de la pandèmia, el festival recupera les connexions internacionals i continua apostant pel talent i la creació local, amb 34 coproduccions, les beques Barcelona Crea, el projecte “Creació i museus” o el cicle de lectures “On el teatre batega”.

La programació musical inclou una vintena d’espectacles, amb propostes que van des de Jane Birkin i una Nit de fado, amb Cuca RosetaCamané i Mário Laginha, fins a la presentació de l’últim disc de Jaume Sisa, a càrrec d’artistes diversos, com Roger Mas o Els Pets.

Consulteu la programació completa del Grec 2022 Festival de Barcelona al web.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades